30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Hırsızlık olayı yolcuları perişan etti

Şehirlerarası otobüsteki hırsızlık yolcuları perişan etti. 10 saatlik yolun ardından yaşanan hırsızlık yüzünden yolcular bu kez de 1.5 saat bayan polis memurunun gelerek arama yapmasını beklerken perişan oldu.

İddiaya göre, Çeşme - İstanbul seferini yapan 16 KK 200 plakalı özel bir otobüs firmasında hırsızlık olayı meydana geldi. Buket Şahin ve Murat Taner Şahin kardeşlere ait cep telefonu ve 150 TL para ile Hasan Demirtaş isimli yolcunun ise dizüstü bilgisayarı çalındı. 10 saat süren yorucu yolculuğun ardından Ümraniye'deki firmaya ulaşan yolcular hırsızlık olayını fark etti.

Firma görevlileri de durumu hemen polise bildirdi. Yazıhaneye gelen polisler burada yolcular arasındaki bayanların da aranabilmesi için bayan memurun gelmesi için beklediler. Yolcuların iddiasına göre, yaklaşık 1,5 saat bayan polis memurunun gelmesini beklerken, perişan oldular. Ancak aradan geçen zamana rağmen bayan memuru gelmeyince otobüs içindeki yolcuları ile birlikte karakolun önüne çekildi.

Burada otobüsün kapıları açılarak, yolcular tek tek indirilip polis tarafından arandı. Yazıhanenin olduğu yere 1.5 saat beklenmesine rağmen gönderilemeyen bayan polis memurları da karakol önünde bayan yolcuları ve çantalarını aradı.
Telefon ve paraları çalınan Buket ve Murat Taner Şahin kardeşler, para ve telefonlarının çalındığını görmediklerini söyleyerek firma ile ilgili olarak şikayette bulundu.

Araç kaptanı Behiç Maltepe ise polise verdiği ifade de Çeşme'den İstanbul'a gelene kadar 4 yolcu indirdiklerini ancak hırsızlık olayını fark etmediklerini söyledi.
Bu arada, uzun süre otobüs içerisinde mahsur kalan yolcular ise duruma isyan ederek" 10 saattir yol geliyoruz. Burada mahsur kaldık. Evimize gidemiyoruz. Saatlerce bayan memurun gelmesini bekledik" şeklinde tepki gösterdiler.
Hem uzun yolculuk hem de 1.5 saat araç içerisinde mahsur kalan yolcular yapılan aramalardan sonuç alınamaması üzerine evlerine gönderildi. Hırsızlık olayı ile ilgili soruşturma sürdürülüyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2009 Pazartesi 15:24:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?