30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Hırvatistan Cumhurbaşkanı Şişli'de

Marmara Grubu Vakfı’nın düzenlediği 12. Avrasya Ekonomi Zirvesi’ne katılmak üzere İstanbul’da bulunan Hırvatistan Cumhurbaşkanı Stjepanh Mesic, Şişli Belediyesi’ne gelerek belediye başkanı Mustafa Sarıgül’ü makamında ziyaret etti.

Konuk Cumhurbaşkanı için belediye meclisinde resmi bir karşılama töreni düzenlendi. Törende konuşan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Hırvat Cumhurbaşkanı Mesic’in, yakın tarihimizde sıkıntılı günler geçiren Güneydoğu Avrupa’nın istikrara kavuşmasında önemli katkıları olduğunu belirterek, “Sayın Mesic’in dünya siyasetine bıraktığı iz silinmeyecektir” dedi. Son yıllarda Türkiye ile Hırvatistan arasındaki siyasal, ekonomik ve kültürel alandaki gelişmelerin sevindirici olduğunu vurgulayan Sarıgül, “Umuyor ve diliyorum ki, gelecekte iki ülke arasında örnek olacak daha sıcak ve daha yoğun bir işbirliği olacaktır” dedi.

Hırvatistan Cumhurbaşkanı Stjepanh Mesic de, İstanbul ziyaretinde Şişli’ye özel bir önem verdiğini belirterek, “Şişli ve İstanbul Türkiye’nin vitrinini oluşturuyor. İstanbul’a daha önce de gelmiştim, ancak Şişli’yi dolaşma olanağım olmamıştı. Şimdi görüyorum ki çağdaş bir Avrupa kenti görünümüyle, İstanbul’un en önemli çekim noktalarından birisi durumunda” şeklinde konuştu.

Tören sonrasında Sarıgül, konuk Cumhurbaşkanı Mesic’e bir onur plaketi ile, geleneksel İznik çini işlemelerinden yapılmış bir armağan verdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2009 Pazar 15:01:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?