4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Hizbullah'ın sorumlusu yakalandı

Terör örgütü Hizbullah'ın İstanbul sorumlusu olduğu öne sürülen şahıs, Atatürk Havalimanı'nda gözaltına alındı.

Terör örgütü Hizbullah'a yönelik soruşturma kapsamında, İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Doğruhaber Gazetesi İstanbul Temsilciliği ile iki derginin faaliyet gösterdiği Esenler'deki bir binada evi aranan ancak yurt dışında olduğu için yakalanamayan Mehmet Bahattin T., Atatürk Havalimanı'nda gözaltına alındı.

Terör örgütü Hizbullah'ın İstanbul sorumlusu olduğu iddia edilen Mehmet Bahattin T.'nin İran'dan geldiği Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde yapılan pasaport kontrolü sırasında gözaltına alındığı, sorgulanmak üzere Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldüğü ifade edildi.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ile Bilişim Suçları ve Sistemleri Şube Müdürlüğü ekiplerince 28 Ocak 2011 tarihinde Doğruhaber Gazetesi İstanbul Temsilciliği, İnzar Dergisi ve Kelhaamed Dergisinin faaliyet gösterdiği Esenler'deki binada arama yapmıştı. Yapılan aramalarda 6 çuval dolusu hard disk kopyası, CD ve çok sayıda belgeye el konulmuştu. Operasyonda gözaltına alınan 13 kişiden 3'ü tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Mart 2011 Cumartesi 00:33:02
Güncelleme :5 Mart 2011 Cumartesi 09:51:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?