30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

'Hocalı katliamı' sergisi açıldı

Ermenilerin, Azerbaycan'ın Hocalı kentinde 26 Şubat 1992 tarihinde gerçekleştirdiği katliamı kağıda yansıtan Azerbaycanlı çocukların resimlerinden oluşan "Hocalı için adalet" sergisi Taksim Metrosu'nda açıldı.

Serginin açılışını gerçekleştiren İslam Konferansı Gençlik Forumu Başkanı Ali Sarıkaya, 1992 yılında Ermenilerce Azerbaycan'ın Güneybatı bölgesindeki Hocalı Katliamını gündeme getirmek için böyle bir sergi düzenlediklerini söyledi.

Sarıkaya, "Amaç İslam dünyasındaki çekilen acılar için ortak bir tarih bilinci oluşturmak. Şu an 20 değişik ülkenin başkentlerinde Hocalı Katliamıyla ilgili etkinlikler düzenlenmektedir. 1915 yılında Ermenilerin Doğu Anadolu bölgesinde yaptığı katliamlar ile İsrail'in Filistin'e yapmış olduğu katliamları gündeme getirmek istiyoruz. Hocalı Katliamı'nda 613 ölü, 487 yaralı, bin 275 esir ve 150 kayıp verilmiştir" dedi.

Azerbaycan Başkonsolosu Seyyad Aran ise, "Hocalı Katliamı dünyada daha önce görülmemiş bir katliamdır. Dünyadaki çocuklar 'büyüyünce doktor olacağım, öğretmen olacağım' derken, bizim çocuklarımız üzerlerine gelen tankların ve katledilen insanların resimlerini yaparak büyümüşlerdir" diye konuştu.

Sergi, bir hafta boyunca ziyarete açık kalacak.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2009 Cumartesi 15:03:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
turken IP: 94.255.213.xxx Tarih : 23.02.2009 03:01:44

buyurun ermeni halki hocali daki yaptiklariniz gundeme gelmeye basladi siz  osmanlinin  bir yerden diger yere siz ermenileri göc ettirmesine  katliam soykirim diye ortaligi yaygaraya veriyorsunuz buyurun bakalim rus guclerine sirtinizi dayayip hocalide yaptiginiz vahset.soykirim hamile kadinlari agaca baglayarak karnin daki  cocugun erkek mi  kizmi olduguna iddaaya  girip sonrada  kim kazanacak  diye kasaturayla kadinin karnini yararak cocugun cinsiyetini ögrenen  katiller  buyurun verin ortaligi velveleye  karabagdaki  ceviz ormanlarini yok edin kesin kendinize mobilye yapin  karsi cikanlari bogazlayin arkanizda rusya var   AMAAA birgun rusya size  yardim etmeyecek cunku bilirsiniz her ulkenin bir yukselisi bir cökusu vardir  iste O zaman tarihe bakilacak karakapli kitaplar acilacak ve sizde yaptiklarinizi misli misline  ödeyeceksiniz  bak ozaman   o  sakalindan asip nisan tahtasi yaptiginiz ihtiyarlar sicak kazanlarin icinde hasladiginiz kadin  ve cocuklar iste bunlar hep  o bahsettigim kara kapli tarih kitabinda sizde  de bu vahseti  cocuklariniza ve torunlariniza hediye edeceksiniz