30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Hrant Dink cinayeti davası

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin açılan davanın 10. duruşması, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde görülürken, tanık sıfatıyla ifade veren M.H isimli bayan, katil zanlısı Ogün Samast'ın cinayet anında yalnız olmadığını öne sürdü.

M.H, "Zanlı olay sırasında yalnız değildi. Yanında, kenarda duran bir kişi vardı. Olaydan sonra beraber kaçtılar. Ogün Samast 'geber Ermeni diye bağırdı'. Yanındaki kişi Yasin Hayal olabilir" dedi.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin açılan davanın 10. duruşması, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde devam ediyor.
Duruşmada tanık sıfatıyla ifade veren M.H isimli bayanın, katil zanlısı Ogün Samast'ın cinayet anında yalnız olmadığını öne sürerek, "Zanlı olay sırasında yalnız değildi. Yanında, kenarda duran bir kişi vardı. Olaydan sonra beraber kaçtılar. Ogün Samast 'geber Ermeni diye bağırdı'. Yanındaki kişi Yasin Hayal olabilir" demesinin ardından mahkeme heyeti, Ogün Samast'a söz verdi. Samast, "Yanımda kimse yoktu. Ben koşarken birden yola çıkan bir çocuk da koşuyordu, onu görmüştür" dedi.
Yasin Hayal ise, olay tarihinde Trabzon'da olduğunu ve bunun emniyet kayıtlarında mevcut bulunduğunu ifade ederek, "Geçtiğimiz duruşmadaki agresif hareketlerim için özür dilerim" diye konuştu.
 

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin davanın görülmesine, verilen aranın ardından yeniden başlandı.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, Malatya E Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan Veysel Şahin, tanık sıfatıyla ifade verdi. Karadeniz Teknik Üniversitesi'ndeki bir olayla ilgili Trabzon İl Jandarma Komutanlığı'na davet edildiğini belirten Şahin, "Orada Yasin Hayal'i gördüm. Feridun Yüzbaşı ve Ömer Başçavuş vardı. Yasin Hayal'e özel bir ilgi vardı. 'Bu kim' diye sorduğumda 'Çok iyi birisi. Vatanını, milletini seven birisi' dediler" dedi. Sanık Yasin Hayal ise, tanık sıfatıyla ifade veren Veysel Şahin'i tanımadığını belirtti.

Cinayet suçundan tutuklu bulunan İstanbul'un eski emniyet müdürlerinden Şükrü Balcı'nın oğlu Ertuğrul Balcı da, duruşmada tanık olarak dinlenildi. Kaldığı koğuşta, "Cinayeti Ogün Samast işlemedi, ben bu cinayeti kimin işlediğini biliyorum" dediği öne sürülen ve bu nedenle duruşmaya çağırılan Balcı, "Ben böyle bir şey söylemedim. Sanıkları tanımıyorum" ifadelerini kullandı.
Öte yandan, Hrant Dink'in avukatları Erhan Tuncel'i çapraz sorguya aldı. Avukatların "McDonald's'ı bombalaması ve Hrant Dink cinayetinin talimatlarını sen mi verdin?", "Trabzon'daki papazın öldürülmesi olayından haberin var mıydı?" şeklindeki sorularına "Hayır" yanıtını veren Tuncel, Yasin Hayal'i bir kere Trabzon merkezdeki alperen ocaklarında gördüğünü, ayrıca bir kere de üniversiteye beraber gittiklerini söyledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2009 Pazartesi 15:44:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?