1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Hrant Dink davasında 4 tahliye

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin haklarında dava açılan 12'si tutuklu 18 sanığın yargılandığı davada sanıklardan Salih Hacısalihoğlu, Osman Altay, İrfan Özkan ve Veysel Toprak'ın tahliyesine karar verildi.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada sanıkların sorgusunun tamamlanmasının ardından taraf avukatlarının talepleri alındı. Duruşmada, cumhuriyet savcısı tutuklu sanıklardan Salih Hacısalihoğlu, Osman Altay, İrfan Özkan ve Veysel Toprak'ın tahliyesini talep etti. Söz konusu sanıkların tahliyesine karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi.

Sanıklardan Erhan Tuncel'in babası Ali Rıza Tuncel, basın mensuplarının soruları üzerine ''oğlumun bu işlerle ilgisi bile yok'' dedi. Oğlunun zaten olacakları bir bir söylediğini kaydeden Tuncel, Dink ailesine de başsağlığı diledi.

Tuncel, Türkiye'de herkesin bayrağa ve hukuka saygılı olması, kardeş kardeşe ve huzur içinde yaşaması gerektiğini söyledi. Bu arada tutuklu sanıkların cezaevi aracına bindirilmesi sırasında Erhan Tuncel, '' önyargılarının farkına varamayan toplumlar medeniyetleşemez'' dedi.
A.A
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2007 Pazartesi 23:58:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?