30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Hrant Dink'i andık

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink, ölümünün 2. yıldönümünde mezarı başında anıldı. Duygusal anların yaşandığı törene katılan Rakel Dink de, bir demet çiçek bıraktığı eşinin mezarına eliyle son bir öpücük gönderdi.

Uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink için ölümünün 2. yıldönümünde Zeytinburnu Balklı Ermeni Mazarlığı'nda tören düzenlendi. Hrant Dink'in eşi Rakel, kızları Delal, Sera ve oğlu Ararat'ın hazır bulunduğu törene Dink'in çok sayıda seveni de katıldı.

Gedikpaşa Ermeni kilisesi papazı Der Zaren'in dualar okumasıyla başlayan törende zaman zaman duygusal anlar yaşandı. Törende bir konuşma yapan papaz Der Zaren, "Ne mutlu doğruluk uğrunda acı çekenlere. Onlar Allah'ın çocukları olacak ve Allah'ın krallığını, yani cenneti miras olarak alacaklardır. Allah yerin toprağından insanı yaratıp, burnuna hayat üflediği zaman kendisinde olan tüm güzellilkleri insana verdi ki yaşarken insan o güzellikleri diğer kardeşleri ile paylaşsın. İşte bu yüzden Hrant Dink,
kendi yaratılış amacına uygun olarak doğruluk uğrunda ve barış uğrunda yaşarken yaşattı. Biz onu iki sene önce alındığı toprağın rahmine tekrar koyduk. Bu kalabalık diyor ki o ölmedi. Koyduğu doğruluk ve barışla yaşıyor. Biz de öyle inanıyoruz. Dünya kaos içerisinde. Kötülüğün kabaran gücü bizi bu kadar boğuyorsa, bunun sebebi kendi yaradılış amacımıza göre yaşamadığımızdandır. Bunun için doğruluk ve barış uğrunda insanlar el ele yürek yüreğe biraraya geldikleri zaman kötülük yok olup gidecektir. Kötülüğü yok etmenin tek yolu budur. Bunun için Hrant ölmedi" diye konuştu.
Törene katılan birçok kişinin papaz Der Zaren'in konuşması ardından gözyaşlarına boğulduğu görüldü. Tören ardından Hrant Dink'in mezarına bir demet çiçek bırakan Rakel Dink ise son bir kez dönüp eşine eliyle öpücük gönderdi. Rakel Dink ve çocukları, tören sonrası taziyeleri kabul etti.

iha
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2009 Pazar 18:06:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?