30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

HSYK, İstanbul’a 3 savcı atadı

Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), Ergenekon soruşturmasını yürüten İstanbul Özel Yetkili Başsavcı Vekilliği’ne İstanbul ve Bakırköy adliyelerinde görev yapan 3 yeni savcı atadı

HSYK, dünkü toplantısında, Ergenekon soruşturmasını yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği emrine 3 yeni savcı atanması talebinde bulunan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın istemini görüştü.
Kurul, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin’in de katıldığı toplantıda, İstanbul Cumhuriyet Savcısı Rasim Işıkaltın’la, Bakırköy Cumhuriyet savcıları Kasım İlimoğlu ve Mustafa Çavuşoğlu’nun geçici yetkiyle, Özel Yetkili Başsavcı Vekilliği emrine atanmalarına karar verdi.

Erdoğan’a dava açtı
Atanan savcılardan Işıkaltın’ın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı dönemindeki iddialarla ilgili dava açan 3 savcıdan biri olduğu ortaya çıktı. Işıkaltın, bu dönemde ifadesini de aldığı Erdoğan’a yakınlığıyla bilinen Albayraklarla ilgili iddianameye de imza attı. İddianamede, Erdoğan’ın Başbakan yapılması için bir organizasyon kurulduğu öne sürüldü.
HSYK’nın atadığı diğer isimlerden Kasım İlimoğlu’nun ise özellikle insan hakları alanında uzmanlaşmış olması dikkati çekti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, atanan savcılardan hangilerinin Ergenekon soruşturmasında görev yapacağına, Özel Yetkili Başsavcı Vekili Turan Çolakkadı’nın karar vereceğini ifade etti.

Milliyet
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2009 Çarşamba 09:51:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?