4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Hükümet konağını bile soydular

İstanbul ile 10 ayrı ilde yapılan operasyonalrda ev ve işyerlerinden hırsızlık, kasa hırsızlığı, tehdit, yaralama ve cinayet gibi 37 ayrı olaya karıştıkları ileri sürülen 35 kişi gözaltına alındı.

Asayiş Şube Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, ev ve işyerlerinden kasa hırsızlığı, hırsızlık, silahla adam yaralama, cinayet, tehdit ve sahtecilik olaylarına karıştığı belirlenen bir çeteye yönelik çalışma başlatıldı. Sürdürdükleri 5 aylık çalışmanın ardından, İstanbul'un 12 ayrı ilçesi ile 10 ayrı ilde belirlenen 48 ayrı adrese yönelik eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Operasyonlarda, aralarında çetenin lideri B. Ö. ve yardımcıları B. A. ve C. U.'nun da aralarında bulunduğu 2'si yabancı uyruklu 6'sı kadın 35 kişiyi gözaltın alındı.

Bu kişilerin üzerlerinde ve bulundukları adreslerde yapılan aramalarda, 2'si kuru sıkı 7 tabanca, 1 pompalı tüfek, 101 fişek, 61 cep telefonu, 11 LCD TV, 13 bilgisayar, 20 fotoğraf makinesi, 20 boş çek yaprağı, muhtelif ziynet eşyası 1 jeneratör, 2 levye 6 tornavida 1 matkap, portatif merdiven, çalıntı eşyalardan elde edildiği sanılan 2 bin ABD doları, 250 Avro, 150 ytl ve hırsızlık olaylarında kullandıkları 2 otomobil ile 1 minibüs ele geçirildi.


Emniyet Müdürlüğünde sorgulanan kişilerin, Ordu'nun İkizce ilçesi hükümet konağı, Kadıköy'de bir hastane ile 1 yalının da aralarında bulunduğu 30 ayrı ev ve işyerinden hırsızlık, bıçak ve silah ile 2 ayrı kişiyi yaralama, evrakta sahtecilik, tehdit cinayet olmak üzere 37 suç olayına karıştıkları tespit edildi. Yapılan soruşturmada, şebeke lideri B. Ö.'nün Kartal'da, 06 Ocak 2007 tarihinde aralarında çıkan bir anlaşmazlık sonucu hırsızlıktan sabıkalı Levent Kılıç'ı öldürerek dereye attığı belirlendi.



Bu kişiler arasında bulunan ve 06 Eylül 2008 tarihinde Beşiktaş Levent'te hırsızlık amacıyla girdikleri bir kargo şirketinde polisler tarafından suç üstü yakalanan şebek lideri B. Ö.'nün daha önce tutuklanarak cezaevine konulduğu öğrenildi. Çete elemanlarının hırsızlık olayının ardından her seferinde yabancı uyruklu kadınlarla birlikte eğlendikleri ileri sürüldü.



Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlanan Ukrayna uyruklu 2 kadın sınır dışı edilmesi üzerine Yabancılar şube Müdürlüğüne gönderilirken, diğer 4 kadınının ise alınan ifadelerinin ardından serbest bırakıldıkları belirtildi. Aralarında şebeke lideri yardımcılarının da bulunduğu 27 kişi de Şişli adliyesine sevk edildi

Hürriyet
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2008 Pazartesi 14:59:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?