7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

Hükümetten 'kapkaç' önlemi

Hükümet özellikle İstanbul’da korkulu rüya haline gelen kapkaç olaylarını önleyebilmek için yeni bazı düzenlemeler üzerinde çalışıyor.

Bu düzenlemeler arasında yakalanan kapkaççıların hastanelerde rehabilitasyona tabi tutulması, okul çağında olan kapkaççıların Milli Eğitim Bakanlığı tarafından eğitilmesi gibi uygulamalar da yer alıyor.

Aksu’dan kapkaç tedbirleri

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu da 81 ilin valisine bir genelge yollayarak, son günlerde yaşanan kapkaç olaylarına karşı alınmasını istediği tedbirleri sıraladı. Bu tedbirlerden bazıları şöyle:


Sadece tren istasyonlarında değil, vagonların içinde de özel güvenlik görevlileri bulundurulsun


Motorize ekipler de sürekli hareket halinde olsun

Adalet Bakanı’ndan ’kapkaç çeteleşiyor’ tespiti

Adalet Bakanı Cemil Çiçek ise kapkaç olaylarının çete organizasyonuna doğru gittiğini savundu. Kapkaç konusunu Türk Ceza Kanunu’yla çözmek istediklerini kaydeden Bakan Çiçek, bu suça yedi yıla kadar hapis cezası getirdiklerine dikkat çekti.

Kapkaç ‘çete’lerinin üzerine daha sık gitmek gerektiğine işaret eden Çiçek, “onun cezası daha da ağır zaten...’’ diye konuştu.

Kapkaç konusu Emniyet’in de gündeminde

Adalet Bakanı Çiçek’in dile getirdiği örgüt ya da çete bağlantısı Emniyet sözcüsü Ramazan Er’in haftalık basın toplantısında da gündeme geldi. Açıklamasında ’çete’ konusuna girmeyen Er, henüz bir örgüt bağlantısı tespit edilemediğini belirtti.

"Kapkaç olaylarının sayısında düşüş var"

Konuşmasında kapkaç konusunda rakamlar da veren Er, 2004 yılında geçmiş yıllara oranla kapkaç olayları sayısında düşüş, yankesicilik olaylarında ise artış olduğunu söyledi.

aa
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2004 Cuma 17:31:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?