4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Huzurevinde huzursuz bayram

Zeytinburnu Semiha Şakir Huzurevi’nin 70 sakini bayrama husursuz giriyor.

Geçtiğimiz mart ayında Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü, Zeytinburnu Belediyesi ve Semiha Şakir Vakfı arasında imzalanan protokolle huzurevine yerleşen yaşlıları bayram öncesi gelen tahliye kararıyla yıkıldı. 10’u yatalak durumda olan 70 yaşlının Maltepe Huzurevi’ne nakledilmesine karar verildi. Ancak yaşlılar karara büyük tepki gösterince nakil işlemi bayram sonrasına bırakıldı.

SÖZLERİNİ TUTMADILAR

Kararın arkasında yatan neden ise Zeytinburnu Belediyesi’nin yeni bir huzurevi inşa etmesi. Ancak inşaat bitmeden, aynı yerde yapılacak kültür merkezinin meydan düzenlenmesinin bir an önce tamamlanması.

Yetkililerin, Maltepe’ye taşınmanın geçici olduğu yönündeki sözleri, huzurevi sakinlerini tatmin etmedi. 1,5 yıldır huzurevinde yaşayan emekli memur Süleyman Ömeroğlu, “Burada kör, sakat, yürüyemeyen, haftada üç gün diyalize giden arkadaşlarımız var. 10 gün önce sizi Maltepe’ye götüreceğiz dediler. Belediyenin yaptığı huzurevinin yıl başında biteceğini söylemişlerdi. Üç ay için taşınmanın bir mantığı yok. Bayram öncesi bayramı bize zehir ettiler” dedi. Geçen yıl düzenlenen bir toplantıda Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın’ın, “Size 5 yıldızlı otel yapıyoruz. Buradan yeni huzurevine geçeceksiniz” sözünü verdiğini söyleyen Ömeroğlu, bu sözün tutulmasını istedi.

Şeker reklamından dram çıkmıştı

6 yIl önce şeker firmasının reklamında rol alarak hayat hikayesiyle tüm dikkatleri üzerinde toplayan Tulu Yunak da, 8 yıldır huzurevinde kalıyor. 1983 Türkiye Güzellik Yarışması’nda ikinci olan ünlü oyuncu Sema Yunak’ın babası olan Tulu Yunak, bir anlık öfke sonucu oğlu Tunç Yunak’ı öldürmüş, 1991 yılında aftan yararlanarak hapisten çıkmıştı. Tulu Yunak “Buraya çok alışkınız, taşınmak istemiyoruz” diye konuştu.

akşam
Yayın Tarihi : 30 Eylül 2008 Salı 11:27:10
Güncelleme :30 Eylül 2008 Salı 11:28:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?