3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Hyundai'den çığır açacak otomobil

12. Uluslararası Otomobil Fuarı'nın (İstanbul Auto Show 2008) yıldız modeli Hyundai'nin ürettiği i20 oldu. Hyundai'nin B-segmenti'ndeki yeni modeli i20, Paris Fuarı'yla eşzamanlı olarak Türk tüketicisinin karşısına çıktı.

İstanbul Auto Show 2008'in en büyük sürprizi olan i20'nin yanı sıra Hyundai'nin bu yıl Mart ayında gerçekleştirilen Cenevre Otomobil Fuarı'nda ilk kez tanıttığı dikkat çekici "i-mode" konsepti de, Auto Show'da Türk tüketicisiyle buluştu.

Hyundai i20 ve i-mode konseptiyle birlikte fuardaki standda yeni satışa sunulan i10, Sonata, Matrix, Grandeur, Tucson ve Santa Fe modelleri ve Hyundai'nin model yelpazesinde bulunan Accent Era, Getz, i30, Coupe FX ve H-1 VIP Van'dan oluşan toplam 11 modeli de yerini aldı.

Fuarın açılışında Hyundai standında kurulan platformada bir konuşma yapan Hundai Assan Başkanı ve CEO'su Kwang-Hebm Um, Hundai'nin 40 yıl gibi kısa bir sürede dünyanın en iyi 5 otomobil üreticisi arasında yer almasının, şirketin ne kadar iyi ilerlediğini gösterdiğini belirterek, "Hundaki kısa zamanda otomobil devleriarasında yerini almıştır. Bugün de, bu fuarda birbirinden güzel otomobillerimizin tanıtımını yapacağız. Bunların içinden en ilgi çekeni ise yeni 'i' serisi otomobillerimizden i20 modelidir. Bu model, Hyundai'nin B-segmenti'ndeki yeni modeli. Bu model dünyada sadece Paris Fuarı'yla eşzamanlı olarak Türk tüketicisinin karşısına İstanbul'da yani bu fuarda çıkacak" dedi.

Hyudai Assan Yurtiçi Satış ve Pazarlama Genel Müdürü Kurtan Tarakçıoğlu ise, Hyundai'nin türk pazarında iyi satış yapan firmaların en başında geldiğini belirterek, Hyundai'nin, Türk kullanıcıların rahatı ve isteklerini bir otomobile dönüştürdüğünü ifade etti. Yeni İ20 modeline de değinen Tarakçıoğlu, bu otomobilin 2009 yılının ilk çeyreğinde Türkiye'de satışa sunulacağını da sözlerine ekledi.

Yapılan konuşmaların ardından, özel dans gösterileri eşliğinde yerli ve yabancı mankenlerin de katılımıyla İ20 modeli üzerindeki örtü kaldırılarak ilk kez gösterildi.

iha
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2008 Perşembe 19:08:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?