30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

I. Abdülhamit Türbesi ziyarete açık

I. Abdülhamid tarafından 1776 -1777 yıllarında yaptırılan imaretin bir bölümünü oluşturan türbe, gerçekleşen restorasyon sonrasında yeniden hizmete açıldı.

Törende konuşan İstanbul Valisi Muammer Güler, "Hangi medeniyetin hangi inancın eserleri olursa olsun bulunduğu yerde muhafaza edilmesi geleceğe taşınması devletin borcudur" dedi.

Eminönü'nde bulunan I. Abdülhamit Türbesi'nde yaklaşık 1 yıldır devam eden restorasyon çalışmaları tamamlandı. 233 yıllık olan I. Abdülhamit Türbesi'nin açılışı İstanbul Valisi Muammer Güler, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sabri Kaya, İl Müftüsü Prof. Dr. Mustafa Çağrıcı'nın da katıldığı törenle yapıldı.

Tören konuşan Vali Güler, Türkiye'de var olan 75 bin kültür ve tabiat varlığının 25 bininin İstanbul'da yer aldığını belirterek, "Hangi medeniyetin hangi inancın eserleri olursa olsun bulunduğu yerde muhafaza edilmesi geleceğe taşınması devletin borcudur. Ecdadımızdan gelerek cumhuriyetimizle beraber bu eserlerin en iyi şekilde korunması için önemli bir irade gösterilmiştir. Tabii ki bu bir kaynak meselesidir ama kaynakların çoğaltılması konusunda da son yıllarda önemli çalışmalar yapılmıştır.

İl Özel İdaresi'nin son yedi yılda kültür eserlerinin restorasyonu ve yeniden gün yüzüne çıkarılması konusunda iktidarıyla muhalefetiyle İl Genel Meclisimizin kararlığı vardır. Merkezi yönetim yeni imkanları sağlamadan da Özel İdaremiz böylesine bir kararlılık göstermiştir.

Emlak vergisi paylarının yüzde 10'undan oluşturulan fon ile İstanbul'da çok önemli çalışmalar yapıldı. İstanbul'da turizmin her çeşidi var ama inanç turizmi de turizm çeşitliliği arasında çok önemli bir yer tutuyor" ifadelerini kullandı. "Çok ziyaretçi gelmesini'' dileyen Güler daha sonra açılışı yaparak, türbede kısa bir gezinti yaptı.
 

iha
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2009 Perşembe 16:21:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?