6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

İ.Ü’deki kavga adliyeye taşındı

İstanbul Fen Edebiyat Fakültesi’nde karşıt görüşlü iki grup arasında yaşanan kavganın gerginliği İstanbul Adliyesi’nde de sürdü.

Gözaltına alınan arkadaşlarının sorgulanacağı adliye binası önünde toplanan öğrencilerin üzerinde önceki günkü kavgada kullanılan bıçak ve sopalar ele geçirildi

Önceki gün toplam 54 öğrencinin gözaltına alınmasının ardından arkadaşlarının adliyeye sevk edileceği bilgisini alan sol görüşlü öğrenciler Sultanahmet’teki İstanbul adliyesi binasına gittiler.

Bir grup öğrenci, adliye önünde basın açıklaması yapmak için beklemeye başladı. Bu arada bina içinde bekleyen karşıt görüşlü diğer öğrenci grubu polis tarafından dışarı çıkarıldı.

Öğrenciler birbirleri aleyhine slogan atmaya başladı. Polis, sağ görüşlü öğrencileri dağıttıktan sonra sol görüşlü öğrencilerin de dağılması istedi. Dağılmayarak adliye binası önünde protesto gösterisi yapmak isteyen gruba, müdahale edildi.

Sol görüşlü öğrenciler etraflarını saran çevik kuvvet polisi tarafından gözaltına alınarak polis araçlarına bindirildiler. Araçlara bindirilen göstericilerin üzerinde sopa ve pala bulundu. Bu arada adliyeye sevkedilen 54 öğrenciden 7’si tutuklandı.

aa
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2004 Çarşamba 11:07:54
Güncelleme :15 Aralık 2004 Çarşamba 14:49:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?