7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

İade edilen Sena Söylemez adliyede

2004 yılından beri firarda olan ve Azerbaycan'da yakalanan Söylemez kardeşler çetesinin lideri Mehmet Sena Söylemez, Türkiye'ye iade edildi. Hakkında yakalama kararı bulunan Söylemez, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Kamuoyunda "Söylemez Kardeşler Çetesi" olarak bilinen organize suç örgütüne yönelik 2004 yılında düzenlenen operasyonda Mehmet Sena Söylemez ve Faysal Söylemez gözaltına alınmıştı. Savcılıkça serbest bırakıldıktan sonra itiraz üzerine haklarında tutuklama kararı çıkarılan Söylemez kardeşler daha sonra firar etmişti. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün sürdürdüğü çalışmalar sonucu geçtiğimiz yıl Bakü'de oldukları belirlenen Mehmet Sena Söylemez ve kardeşi Faysal Söylemez ile Deniz Taşdemir, Türk ve Azerbaycan polisinin ortak operasyonu sonucu yakalanmıştı.

İade talepnamesinin, Dışişleri Bakanlığı kanalıyla Azerbaycan yetkili makamlarına iletilmesinin ardından Mehmet Sena Söylemez'in Türkiye'ye iadesi gerçekleşti. Hakkında yakalama kararı bulunan Söylemez, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2010 Çarşamba 15:29:04
Güncelleme :2 Haziran 2010 Çarşamba 19:05:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?