6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

İBB, 97 kişiyi donmaktan kurtardı

İSTANBUL'DA 97 KİŞİ DONMAKTAN KURTARILDI

İstanbul'da dün etkili olan kar yağışı nedeniyle sokakta donma tehlikesi geçiren 97 evsiz, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekiplerince Yenikapı - 2. Kademe Barınma Merkezi'ne yerleştirildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, soğuk hava şartları nedeniyle donma tehlikesiyle karşı karşıya bulunan evsizleri bu yıl da sokakta bırakmadı. Hava sıcaklıklarının sıfır derecenin altına düştüğü şu günlerde AKOM'un aldığı karar doğrultusunda çalışmalara başlayan İBB ekipleri, sokakta yaşayan 97 evsizi donmaktan kurtardı.

112 Acil ihbar hattına yapılan bildirimler doğrultusunda İBB ekipleri tarafından sokaktan toplanan evsizler, Kayışdağı Darülaceze Müdürlüğü tarafından hazırlanan Yenikapı - 2. Kademe Barınma Merkezi'ne getirildi. Doktor kontrollerinin ardından kişisel bakımları ve temizlikleri yapılan evsiz vatandaşlar yeni kıyafetlerini giydikten sonra karınları da doyurularak odalarına alınıyor. AKOM kararıyla sokaklardan toplanan evsizler, AKOM'un vereceği yeni bir karara kadar bu merkezde misafir edilecek. Evsiz

vatandaşları soğuktan korumak amacıyla kurulan 2. kademe barınma merkezi, iki evsizin aileleriyle buluşmalarını da sağladı. İBB ekipleri tarafından sokaktan alınarak merkeze getirilen Zeyner Kırboz ve Özkan Kurt isimli vatandaşlar, yapılan çalışma sonunda ailelerine yeniden kavuştu. Ailelerinden uzakta yaşadıklarını belirten evsiz üç vatandaş da memleketlerine gönderilerek sokakta yaşamaktan kurtarıldı. Önceki gün merkeze alınan Kerim Koyuncu Adana'ya, Erkan Yılmaz Giresun'a, Tuğrul Türk de memleketi olan Ankara'ya gönderildi.

Ağır kış şartlarının Avrupa ülkelerinde tüm şiddetiyle devam etmesi nedeniyle onlarca evsiz sokaklarda donarak hayatını kaybederken İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 2004 yılından bu yana sürdürdüğü çalışmalarla 1.214 evsiz vatandaşı donmaktan kurtardı.

Her türlü ihtiyaçları Yenikapı'daki barınma merkezinde giderilen vatandaşların sosyal inceleme raporları da tutuluyor. Sosyal inceleme sonunda şartları, Darülaceze kabul şartlarına uyanlar istedikleri takdirde Kayışdağı Darülaceze Müdürlüğü'ne gönderiliyor. Hava sıcaklıklarının daha da düşmesinin beklendiği Cumartesi ve Pazar günlerinde sokaktan toplanan evsizlerin sayısı, Yenikapı'daki barınma merkezinin kapasitesini aşması durumunda İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki spor salonlarından biri evsizlere açılacak.

Merkeze Pazar günü geldiğini belirten Özgür İçses, "Taksim'de bankamatikte yatıyordum. Polisler aldı sonra buraya geldik. Hamdolsun güzel bir yer. Burada kalmaktan memnunum. 2009'un son aylarından beri bu kadar sıcak bir yerde kalmadım Annem vardı ama ondan haber alamıyorum. Öldü mü, kaldı mı belli değil" dedi.

Yenikapı - 2. Kademe Barınma Merkezi'ne yerleştirilen evsizler, şanslı olduklarını ve uzun zamandır sıcak bir ortamda bulunmadıklarını belirterek yetkililere teşekkür etti.

İSTANBUL'DA 97 KİŞİ DONMAKTAN KURTARILDI
İSTANBUL'DA 97 KİŞİ DONMAKTAN KURTARILDI
İSTANBUL'DA 97 KİŞİ DONMAKTAN KURTARILDI
İSTANBUL'DA 97 KİŞİ DONMAKTAN KURTARILDI
İHA
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2010 Çarşamba 16:58:03
Güncelleme :20 Ocak 2010 Çarşamba 18:36:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?