30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

İBB önünde eylem

Belediyelerin engelli vatandaşların engelsiz bir çevrede yaşamaları için gerekli olan düzenlemeleri yapmadıklarını savunan görme engelliler, İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde eylem yaptı.

Belediyeye dilekçe veren Altı Nokta Körler Derneği Üyeleri, büyükşehir ve ilçe belediyelerinin taleplerini dikkate almasını istedi.
Altı Nokta Körler Derneği İstanbul Şubesi üyeleri, İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde eylem yaptı. Altı Nokta Körler Derneği İstanbul Şube Başkanı Murat Demirok ve beraberindeki görme engelliler, Temmuz 2005'de yürürlüğe giren 5378 sayılı özürlüler kanununa göre kentlerin özürlüler için engelsiz bir yaşam alanı haline getirilmesi konusunda sorumluluklar yüklediğini hatırlattı. Demirok, bu kanunun yürürlüğe girmesinin üzerinden 4 yıl geçmesine rağmen, belediyelerin engelliler için hiçbir çalışma
yapmadığını savundu. Kanuna göre yolların, kaldırımların ve toplu ulaşım araçlarının belediyeler tarafından engellilere uygun standartlara kavuşturulması gerektiğini kaydeden Demirok, "Bugün biz görme engelliler olarak il ve ilçe belediyeler bu sorumluluklarını yerine getirmediği için buradayız. Belediyeye dilekçelerimizi sunarak onlara sorumluluklarını hatırlatmak istedik" dedi.
Murat Demirok, belediye binasına toplu halde alınmamalarına da tepki gösterdi. Belediye yetkilileriyle içeri gruplar halinde alınmaları konusunda tartışan Demirok, "Dilekçeyi sunduğumuz yerde 7-8 memur boş boş oturuyor. Ancak bizler yoğunluk oluyor diye içeri 4'er 4'er alınıp dışarıda bekletiliyoruz. Bunu anlamak mümkün değil" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2009 Çarşamba 18:47:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?