30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

İBB'den örnek karar

Ulaştırma Bakanlığı’nın okul servislerinin yaş sınırını 20’ye çıkaran kararının ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İstanbul’daki okul servislerinin 10 yaşından daha büyük olamayacağını açıkladı.

Ulaştırma Bakanlığı, Okul Servis Araçları Hizmet Yönetmeliğinde yapılan değişiklikle, araçların 12 yaşından büyük olmaması şartı kaldırmış, taşıtların yaşı 20'den büyük olmayacak kararı almıştı.

Yönetmelik değişikliği ile, okul servis araçlarında aranacak şartlarda bazı değişikliklere gidilirken, okul servis aracı olarak kullanılacak taşıtların yaşlarının 20 yaşından büyük olmayacağı kararı alınmıştı.

Okul servis aracı olarak kullanılacak taşıtların daha önceki yönetmeliğe göre, yaşlarının 12 yaşından küçük olması gerekiyordu.

Taşıt içi düzeni sağlamak, okul öncesi eğitim ve ilköğretim öğrencilerinin inme ve binmeleri sırasında yardımcı olmak üzere bulundurulması zorunlu olan rehber personelin 20 yaşını doldurmuş ve en az ilköğretim mezunu olması gerekecek. Değişiklik öncesi, rehber personelin 22 yaşını doldurmuş ve en az lise mezunu olması gerekiyordu.

Ulaştırma Bakanlığı’nın servis taşıtı yaşı kararında yaptığı bu değişikliğe rağmen İstanbul Büyükşehir Belediyesi bu karara uymayacağını açıkladı.

Belediye, İstanbul’da kullanılacak okul servis taşıtlarının 10 yaşından büyük olmayacağını belirtti.

İBB yaptığı açıklamada, “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı servis araçları yönergesi kapsamında servis araçları için yaş sınırı okul servis aracı olarak kullanılacak taşıtların yaşları on yaşından küçük olmalıdır” dedi.

 

.
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2009 Cuma 20:47:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?