2
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

İBB'den otobüs açıklaması

AK Parti’nin bugün saat 18:00’de düzenleyeceği miting nedeniyle Kazlıçeşme Meydanı’nda büyük bir hazırlık yapılırken, geniş güvenlik önlemleri alındı. Bir süre polis uyarısıyla miting alanı boşaltılarak bomba araması yapıldı.

İBB'den otobüs açıklaması yapıldı:Kazlıçeşme'deki miting alanına yolcu taşıyan otobüsler, bedeli mukabilinde İETT'den kiralanmıştır. Bedelsiz taşıma sözkonusu değildir.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, "Sosyal medya ve internet sitelerinde İETT otobüsleri ve Şehir Hatları vapurlarının Kazlıçeşme'ye yolcu taşıması ile ilgili asılsız haberler yayılmaktadır" denildi.

İddiaların yalanlandığı açıklamada, "İstanbul'daki Toplu taşıma araçlarında bugün (sınav dışında) herhangi bir ÜCRETSİZ taşıma söz konusu değildir. Kazlıceşme'deki miting alanına yolcu taşıyan otobüsler, bedeli mukabilinde İETT'den kiralanmıştır. 

Ayrıca Miting için Ak Parti tarafından, 3 Şehir Hatları Vapuru da yine bedeli mukabilinde kiralanmıştır. Bedelsiz tahsis söz konusu değildir. İBB iştiraki İSTON AŞ personelinin mitinge katılması için imzalı belge imzalattığı iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır. Hiçbir personele mitinge katılması yönünde talimat verilmemiş ve duyuru yapılmamıştır" ifadelerin yeraldı.

Miting alanına girenler X-Ray cihazında geçirildikten sonra üst aramaları yapıldı. Partililerin getirdikleri bazı döviz ve pankartlar ile seyyar satıcıların Başbakan Recep Tayyip Erdoğan resmi bulunan atkılar dikkatleri çekti. Miting alanına çok sayıda polis ekibi sevk edildi. 

MİTİNGE TEKNELERLE GELDİLER

-Kazlıçeşme Meydanı’nıda düzenlediği mitinge Anadolu Yakası’ndaki partililer teknelerle Zeytinburnu’na geldiler, buradan da İETT’ye ait otobüslerle miting alanına götürüldü. Miting alana çevresine çok sayıda polis ekibi takviye edildi.

-Ak Parti’nin Saat 18:00’da başlayacak olan miting nedeniyle Anadolu yakasından gelenler için tekneler tahsis edildi. Teknelerle Zeytinburnu’nda bulunan Zeyport Limanı’na getirilen partililer, buradan İETT otobüsleriyle miting alanına taşındı. Kalabalık gruplardan bazıları otobüse binmek yerine miting alanına kadar yürüyerek gitti. Partililer, ‘Dik dur eğilme Türkiye seninle’ şeklinde slogan attı.

- Bomba uzmanları özel eğitimli polis köpekleriyle, diğer ekipler ise detektörlerle miting alanında bomba arama çalışması yaptı.

- Miting alanında dev hoparlörler vinçlerin yardımıyla konuşlandırıldı.

-AK Parti’nin bayraklarıyla donatılan miting alanında polis güvenlik tedbiri nedeniyle bomba araması yaptı.

-Bomba uzmanı ekipler, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Kazlıçeşme Meydanı’ndaki konuşma yapacağı sahnede ve çevresinde özel eğitimli polis köpekleriyle bomba arama çalışması yaptı.

“MİTİNG ALANINI BOŞALTIN”

Bu çalışmalar sürerken, miting alanı polisin uyarılarıyla boşaltıldı. Bomba arama çalışmalarının tamamlanmasının ardından görevliler tekrar miting alanına gelerek hazırlıklara devam etti. 

ÇEVİK KUVVET TAKVİYESİ

Taksim Gezi Parkı olayları ve Ak Parti'nin Kazlıçeşme'de yapacağı miting nedeniyle Diyarbakır, Şırnak, Siirt, Elazığ ve Ankara'dan bine yakın çevik kuvvet polisi, uçakla İstanbul'a getirildi.

...
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2013 Pazar 18:34:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?