4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

İBB'ye 'Hamidiye' uyarısı

Rekabet Kurulu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin kiraladığı büfelerde bir iştiraki tarafından üretilen Hamidiye sularının satılmasını zorunlu kıldığı ve buna uymayan büfelerin kira sözleşmesinin sonlandırılması ile tehdit ettiğine ilişkin dosyayı tamamladı.

Kurul, münhasırlık uygulamasının kaldırılmasına ilişkin görüş yazısı gönderilmesini benimseyerek rekabete aykırılığı kayıt altına aldı.

Rekabet Kurulu, 20 Mayıs tarihli toplantısında, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin kiraladığı büfelerde bir iştiraki tarafından üretilen Hamidiye sularının münhasıran satılmasını zorunlu kıldığı ve buna uymayan büfelerin kira sözleşmesinin sonlandırılması ile tehdit ettiği, bu suretle rekabeti ihlal ettiği iddiası üzerine düzenlenen raporu karara bağladı.

-BAŞLANGIÇ BELİRSİZLİĞİ NEDENİYLE SORUŞTURMA AÇILMAYACAK-

Kültür A.Ş. tarafından İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait büfelerin kiracısı konumundaki işletmecilere gönderilen yazının bir münhasırlık uygulaması olduğu sonucuna varan Kurul, münhasırlığa ilişkin uygulamanın süresiz olarak öngörülmesi nedeniyle muafiyetten yararlanamadığına, safi nitelikte bir kısıtlama olduğu ve bu nedenle muafiyet şartlarını da taşımadığına karar verdi.
Kurul, pazarda uygulamasının fiilen başlayıp başlamadığı belli olmadığından inceleme konusu münhasırlık uygulamasının sona erdirilmesiyle rekabetin ihlal edilmesinin önlenmesinin sağlanacağı öngörüldüğünden, Kültür A.Ş.’ye söz konusu münhasırlık uygulamasının kaldırılmasına ilişkin görüş yazısı gönderilmesine, bu nedenlerle bu aşamada önaraştırma yapılmasına ya da soruşturma açılmasına gerek olmadığına karar verdi.

anka
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2008 Cuma 12:33:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?