3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

IBM, rakiplerini geride bıraktı

ABD'nin önde gelen araştırma ve danışmanlık şirketi IDC tarafından yayımlanan 2. çeyrek gelir payı verilerine göre, IBM'in depolama yazılımı alanındaki geliri 3,1 milyar dolara ulaştı.


Verilen bilgiye göre IBM, depolama yazılımı gelirini önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 14'ten fazla artırarak rakiplerini geride bırakmış oldu. IDC'nin raporuna göre, bu oran EMC'nin depolama yazılımı gelirindeki büyüme oranının neredeyse 3 katına, HP'nin aynı alandaki büyüme oranının ise neredeyse 2 katına ulaşıyor.
IDC'nin raporu, IBM'in depolama alanında yakaladığı ivmenin altını çiziyor. Raporda IBM'in, arka arkaya 4 çeyrek bazında, "Depolama Replikasyonu", "Depolama Yönetimi", "Depolama Altyapısı" ve "Depolama Aygıt Yönetimi" kategorilerinde rakiplerini geride bırakarak büyüdüğü belirtiliyor.


Konuyla ilgili açıklamada bulunan IBM Türk Genel Müdürü Eray Yüksek, "Depolama yazılımı alanında elde edilen büyümeden de anlaşılacağı gibi, müşteriler, verilerinin daha etkili bir şekilde korunması, saklanması, kurtarılabilmesi, daha yüksek enerji verimliliği gibi hizmetler bekliyor" dedi. Yüksek, "IBM müşterilerine, veri patlamasıyla baş edebilmek için gereksinim duydukları yazılım ürünleri, donanım ürünleri ve hizmetler dahil olmak üzere, kapsamlı bir depolama çözümleri portföyü sunuyor. Bu nedenle, dünyanın en güçlü bilgi altyapısı portföyünün yapıtaşlarını oluşturan yeni depolama ve yazılım ürünlerimizle hizmetlerimizi, geçtiğimiz günlerde pazara sunduk" diye kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2008 Pazar 14:55:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?