31
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

İç mekan tasarım ödülü Acıbadem'e

Türkiye’nin ilk iç mekân tasarım yarışması "Design Turkey / IDA 2005" 7 Haziran Salı günü Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, İstanbul Resim ve Heykel Müzesi Şeker Ahmet Paşa Salonu’nda düzenlendi.

Roca Kale sponsorluğunda, beş kategoride düzenlenen yarışmada Halka Açık  Mekânlar’da Zoom Mimarlık / İç Mimar Atilla Kuzu ve Levent Çırpıcı Acıbadem Bağdat Caddesi Polikliniği projesiyle birincilik ödülünü almaya hak kazandılar.

İç Mimar Atilla Kuzu ve ortağı Levent Çırpıcı’ nın gerçekleştirdiği poliklinik projesi,ilk bakışta renkleriyle ön plana çıkıyor. Katlar fonksiyonlarına göre ayrılmıyor, ama her katı farklı bir renk simgeliyor.

Örneğin, çocuk muayene odalarının bulunduğu kat çocuk psikolojisi göz önüne alınarak tasarlanmış. Odalarda ise hayvan formlarında muayene yatakları yer alıyor. Bu seçim sıkıcı, ürkütücü ve karamsar hastane psikolojisini yok etmeyi amaçlayan bir ana fikre dayandırılıyor. Projede malzeme seçimlerini de çağın ve medikal teknolojinin uzantılarına dikkat ederek yapan mimari ekip, herhangi bir trend ya da akıma yönelik hiçbir seçimde bulunmamış.

Renk seçimi konusunda ise, sağlık sektöründe de kabul gören beyaz ve açık tonlar tercih edilmiş. Amaç, teknolojinin tüm olanakları ile donatılan unsurları daha fark edilir kılmak.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2005 Çarşamba 13:02:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?