30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

İç turizmde erken rezervasyon baharı

İç turizm kampanyası ile vatandaşlara yabancı ziyaretçilerden daha uygun şartlarda tatil imkanı sağlamak istediklerini belirten Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, "Bu çerçevede illerimizin ekonomilerine dolayısıyla genel ülke ekonomisine canlılık kazandırmayı planlıyoruz" dedi.


Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED), Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) ve THY işbirliğinde düzenlenen "İç Turizmde Erken Rezervasyon Baharı" kampanyasının tanıtım toplantısı Feriye Lokantası'nda gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay "Herkese Tatil" sloganıyla gerçekleşecek kampanyanın iç pazarı hareketlendireceğini söyledi.
Bakanlık olarak iç turizmin turizm endüstrisi içerisindeki öneminin bilincinde olduklarını belirten Bakan Günay, "Ancak bugüne kadar erken rezervasyon yaptırmanın uygun maliyetli seyahatlere imkan sağlaması konusunda kamuoyumuzda istenen düzeyde bilinç maalesef yeterince oluşmamıştır.

İç turizmin hak ettiği düzeye ulaşması için vatandaşlarımızın ülke içinde avantajlı tatil yapmalarını teşvik eden ve iç pazarı hareketlendirecek olan bu kampanyayla Türk halkının tatil bilincini arttırmayı ve iç turizm hareketlerinde istikrarlı bir büyüme sağlamayı amaçlıyoruz. 4 Mayıs - 8 Haziran 2009 tasrihleri arasında gerçekleştirilecek tatil rezervasyonlarını içeren iç turizm kampanyası ile hedefimiz vatandaşlarımızın yabancı ziyaretçilerle aynı hatta daha uygun şartlarda tatil imkanına sahip olması ve her vatandaşımızın tatil hakkını kullanmasını teşvik etmektir. Bu çerçevede illerimizin ekonomilerine dolayısıyla genel ülke ekonomisine canlılık kazandırmayı planlıyoruz" şeklinde konuştu.


Turizmi Türkiye'nin sosyal dengesi ve aynı zamanda ekonomik dengesi olarak gördüklerini ifade eden Bakan Günay, "Sanayi, Türkiye'nin ekonomik dengesine katkı sağlar ancak sosyal dengeye bir etkisi olmaz" dedi.
Bostancı'daki terör olayına da değinen Günay şöyle konuştu: "Zaman zaman geçtiğimiz günlerde yaşanan olaylar gibi ülkemizin imajını zedeleyen olaylar yaşanmakta. Bizzat ben de dahil birçok yetkili, Türkiye'nin imajını zedeleyen bu tür olayların kanallarda canlı yayınlanmasını engellemek için girişimlerde bulunduk; ancak geç kaldık. Basın mensuplarının bu tür olaylarda daha dikkatli davranmaları gerektiğine inanıyorum. Türkiye büyük bir ülkedir ve bu tür olayları da en kısa zamanda atlatır."
 

İha
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2009 Çarşamba 15:54:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?