4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

İÇDAŞ'ın Güvenlik Projesine ödül

İÇDAŞ, Risk Değerlendirmesi Yarışmasında, "Ulusal Düzeyde Seçilen En İyi Uygulama Örneği" ödülünü kazandı. 

İÇDAŞ Çelik Enerji Tersane ve Ulaşım Sanayi, iş sağlığı ve güvenliği alanında hayata geçirdiği projeler ile Risk Değerlendirmesi Yarışmasında Ulusal Düzeyde Seçilen En İyi Uygulama Örneği' ödülünü kazandı. 

5. Uluslararası İş Salığı ve Güvenliği Bölgesel Konferansı'nda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in ödül verdiği İÇDAŞ, iş sağlığı ve güvenliği alanında uyguladığı projede risk taşıyan çalışanlarının güvenliğini sağlamanın yanı sıra üretimde artış gerçekleştirdi ve yıllık 37 milyon 440 bin dolar kar elde etti. 

İÇDAŞ'ın iş sağlığı ve güvenliği alanında gerçekleştirdiği proje Bakan Çelik tarafından iş dünyasına örnek gösterildi. Çalışanlarına periyodik olarak iş güvenliği eğitimi veren İÇDAŞ, iş yaşamındaki riskleri uyguladığı sistemle en aza indirdi. 

İÇDAŞ, iş sağlığı ve güvenliği konusunda yaptığı projede, risk altında bulunan çalışanlarını teknik imkanlar geliştirerek güvenliklerini sağladı ve yılda 28 bin 800 ton çelik kütük daha fazla üretim imkanı yakaladı. Yapılan değerlendirme sonrasında artan üretimden dolayı İÇDAŞ yılda 37 milyon 440 bin dolar kara geçerken, hem insan sağlığını korudu, hem de maddi kazanç sağladı. 

İş sağlığı ve güvenliği konusunda aldıkları ödülle ilgili bir değerlendirmede bulunan İÇDAŞ Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan Aslan çalışan sağlığının her zaman birinci öncelikleri olduğunu belirterek, "İÇDAŞ olarak işletmelerimizde insanın sağlığı ve güvenliği daima ön planda tutulmaktadır. Bu düşünce ve kararlılığımız politikamızda yer almaktadır. Şüphesiz alınan ödüller bizleri paydaşları sevindirmiştir, ancak yolculuğun uzun ve kalitenin daha da yükseltilebilir olduğu bilinciyle bu maratonu durmaksızın koşma azmindeyiz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2008 Salı 13:04:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?