1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

''İçki yasağı, kanun gereği''

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Koruma Kurulu izni alınmadan yapımına başlanan, bu yüzden inşaatı bir süre durdurulan Balat’taki Haliç Sosyal Tesisi’ni hizmete açtı.

Topbaş, bir basın mensubunun "2010 Avrupa Kültür Başkenti olduğu için İstanbul’a gelen konuklar belediyenin tesislerinde içki içemeyecekler mi?" sorusuna şu yanıtı verdi: "Kamuya ait tesislerde yasadan gelen bir kısıtlama var. Bundan dolayı biz bu tesislerde içkiye izin veremiyoruz. Tabii bu merkezi yönetimin vereceği bir karardır. Alkol almak isteyen insanlar için çok yer var. Burada 100 metre ötedeki restoranların hepsi içkili. İnsanlar oralarda otursun, Haliç’i seyrederek isterse rakısını, şarabını içsin. Buna karışan yok. Bu kent özgür bir kent."

Belediye yetkilileri, Anayasa’nın 58. maddesini dayanak göstererek, sosyal tesislerde içki yasağı uygulandığını belirttiler. "Gençliğin korunması" başlıklı 58. maddede, "Devlet, gençleri alkol düşkünlüğünden, uyuşturucu maddelerden, suçluluk, kumar ve benzeri kötü alışkanlıklardan ve cehaletten korumak için gerekli tedbirleri alır" deniliyor.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2007 Perşembe 14:45:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?