4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

İçki yasağını kaldırma hamlesi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin dünkü oturumunda, belediye sosyal tesislerindeki içki yasağının kaldırılmasına yönelik önemli bir adım atıldı.

CHP ve AKP’li belediye üyeleri yasağın kaldırılmasına yönelik önergeyi başkanılğa gönderdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin dünkü oturumunda, AKP’li ve CHP’li üyeler, belediye tesislerinde içki yasağının kalkmasına yönelik önergeyi birlikte parmak kaldırarak başkanlık makamına gönderdiler.

Önergenin sahibi CHP’li Hüseyin Sağ, yasağın yasal dayanağını da sorduğu önergesinin başkanlık makamına havale edilmesi üzerine şunları söyledi: "Eğer yasal hakkımı kullanarak verdiğim yazılı önergeye AKP’li meclis üyeleri itiraz edip önerge oy çokluğuyla geçseydi, daha büyük sansasyon olurdu. Ayrıca alkol yasağı AKP’li arkadaşların kendi aralarında da tartışma konusu. Çünkü AKP’li bazı üyeler, ’Bizimle ilgili kötü bir imaj oluşturuyor. Her sosyal tesisin bir bölümünü içkili hale dönüştürelim’ diye kendi grup toplantılarında tartışmışlar. Bunu bana önergemi hazırlamadan önce bizzat aktardılar. Ama bu düşünce kabul görmemiş. Önergeme önümüzdeki ay yanıt gelecektir. Bakalım, turistik tesislerde alkol yasağına yönelik nasıl bir yasal dayanak ortaya koyacaklar. Çok merak ediyorum." CHP’li Ali Cengiz Erol da, durumu, "Bazı AKP’li arkadaşlar da bu içki yasağının hangi yasal dayanak ile uygulandığını merak ediyor. Önergede bu yasal dayanağın ne olduğu da sorulduğu için itiraz etmediler" dedi. AKP’li Mucip Kopuz da önergelerin başkanlık makamına gönderilmesinin teamül olduğunu savundu.

Hüseyin Sağ, Belediye Meclisi’ne verdiği önergede tur operatörlerinin içki yasağı olan belediye tesislerine turist götüremediğini, tesis personelinin de müşterilere yasağı açıklamakta zorluk çektiğini belirterek, yasağın kaldırılmasını istedi.

Meclis’e yasağın resmi dayanağını da soran Hüseyin Sağ, "Tesisler, insanlar arasında, içki içenler ve içmeyenler ayrımcılığı, yapıyor konumuna düştü. Turistik tesislerde içki yasağı olur mu? Tesislerin tamamında alkollü içki servisi yapılmasını öneriyorum" dedi.

Büyükşehir Belediyesi’nin Avcılar, Arnavutköy, Beykoz, Beykoz Koru, Çamlıca, Gaziosmanpaşa Gazi Parkı, Üsküdar Fethipaşa, Florya, Pendik Gözdağı, Haliç, İstinye, Kartal Dragos, Kasımpaşa ve Küçükçekmece’de 14 sosyal tesisi bulunuyor.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2008 Salı 10:37:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?