30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

İddialar seçim malzemesi olmasın

MHP İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı Ahmet Turgut, CHP'li rakibi Kemal Kılıçdaroğlu'nun yürüttüğü seçim kampanyasından yakındı. Kılıçdaroğlu'nun kampanyayı "polemik ve yolsuzluk" üzerinden yürüttüğünü söyleyen Turgut, bunun İstanbul'a hiçbir katkı sağlamayacağını kaydetti.



Turgut, yolsuzluğun kişisi ve partisi olamayacağını belirtirken, "Varsa elinde belge, götürüp yargıya teslim edersin, gereği yapılır. 'Elimde dosya var, bekletiyorum, vakti geldiğinde açıklarım' diye bir mantık olamaz." dedi. Adayların seçmen karşısına elinde yolsuzluk dosyalarıyla değil, projelerle çıkması gerektiğine değinen Turgut, vaatlerini şöyle sıraladı: "Toplu ulaşım araçları sabah 05.30-07.00 saatleri arasında ücretsiz olacak. İstanbul'un turist sayısını 15 milyona çıkartacağız. Şehir vizyonu ve planları, ulaşım, deprem ve su gibi konularda pratik ve hızlı şekilde kararlar alacağız."

TBMM Başkan Vekili MHP İstanbul Milletvekili Meral Akşener, partisinin İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayları Ahmet Turgut ve Mansur Yavaş ile Zaman Gazetesi'ni ziyaret etti. Adaylığı ve İstanbul ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Ahmet Turgut, Kılıçdaroğlu'nun seçim kampanyası sırasında yolsuzluk dosyalarını gündeme getirmesini eleştirdi. Bu tutumun bir siyasetçi için etik olmayacağının altını çizen Turgut, şöyle devam etti: "Ben öncelikle, 'elimde dosyalar var, bekleteyim' gibi bir davranış içerisinde olmam. İkinci olarak, siyaset yapıyorsam bu tutumu etik bulmam. Eğer ben bir siyasetçiysem, elime geldiği anda o kurumla da doğrudan doğruya yazışarak halletmeye çalışırım. Herhangi bir belediye ile ilgili bir sorun varsa öncelikle o belediye başkanımızı ararım. 'Bende böyle bir evrak var. Size de gönderiyorum. Savcılığa da veriyorum.' derim. Ama bunu bir siyasî seçim malzemesi olarak kullanmam."

Toplu ulaşım, sabahları ücretsiz

20 yıldır şehir plancılığı yapan Ahmet Turgut, İstanbul'dan bütün Türkiye'yi ayağa kaldıracak projeler geliştireceklerini vaat ediyor. Bir şehir planlayıcısı olarak İstanbul'u yüksekten seyredip çarpık yapılaşmayı gördüğünde ürperti duyduğunu söylüyor. İstanbul'un en büyük sorununun ise 'ulaşım' olduğunu kaydediyor. Bu problemin tek çözüm yolunun 'toplu ulaşım' olduğunu dile getiren Turgut, toplu ulaşımın sabah 05.30-07.00 saatleri arasında ücretsiz olması gerektiğini ifade ediyor. Toplu ulaşımın gelişimi için ilk etapta bin 200 yeni otobüsü hizmete sokacaklarını vurguluyor. Turgut, metro projeleri için Topbaş'a teşekkür ederken, deniz, kara, metro-otobüs ve metrobüs entegrasyonlarının doğru yapılmaması sebebiyle zaman ve enerji kaybı yaşandığını anlatıyor. Önümüzdeki dönem için İstanbul'un 550 kilometrelik yeni raylı sisteme ihtiyacı olduğunu aktarıyor. İstanbul'un finans, kültür, ticaret ve turizm kenti kimlikleri üzerine yeniden imar edilebileceğini dile getiren Turgut, şehrin özerk bir yapıya değil, planlı ve tesadüflere bırakılmayacak bir vizyona ihtiyacı olduğunu sözlerine ekliyor.

 

Zaman
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2009 Pazartesi 10:16:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?