4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

İDMİB yönetimi güven tazeledi

İstanbul Deri ve Deri Mamülleri İhracatçıları Birliği (İDMİB) Genel Kurulu'nda gerçekleşen seçimle yönetim kurulu güven tazeledi. 

Verilen bilgiye göre Lemi Tolunay'ın tek başkan adayı olarak giridiği önceki gün yapılan seçimlerde 303 üye oy kullandı. 298 oyun geçerli kabul edildiği seçimlerin ardından toplanan yeni yönetim kurulunda Lemi Tolunay yeniden İDMİB Başkanlığı'na getirdi. Tolunay'ın yardımcılıklarını ise Ali Murat Kızıltaş ve Mustafa Şenocak üstlendi. 

Seçimlerin ardından bir açıklama yapan İDMİB Başkanı Lemi Tolunay, "Seçimlere önceki yıllara oranla daha geniş bir katılımın yaşanması bizleri çok sevindirdi. Yönetim kurulu üyeliklerimizin neredeyse aynı kalması ve üyelerimizin teveccüh göstererek beni tekrar başkanlığa seçmesinden ötürü son derece mutluyum. Sağlanan konsensus ve uzlaşı, sektörün bu yönetime duyduğu güvenin ve ürettiğimiz projelere olan inancın bir göstergesidir. Yola kaldığımız yerden devam edeceğiz. Amacımız Türk derisini bir dünya markası yapmak" diye konuştu. 

Öte yandan, Lemi Tolunay, yeni dönemde İDMİB'in gerçekleştireceği projelere de değinerek, "Dericilik sektöründe eğitim konusunun irdelenmesi, uluslararası pazarlarda İtalya, İspanya, Fransa'nın oluşturduğu boşlukların doldurulması için alınacak acil tedbirler, küreselleşme faktörünün Türk deri sektörüne yansımasının avantaj olarak kullanılması ve dünya deri ticaretinden daha büyük bir pay alabilmek için farklı pazar arayışları, yeni dönemde odaklanacağımız konular olacak" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Temmuz 2008 Cuma 19:03:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?