3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

İDO özelleştirmesinde sürpriz

İstanbul Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden olan İDO'nun özelleştirme süreci resmen başladı.

Emlak İstimlak Daire Başkanlığı'nın teklifi Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın oluru ile 30 yıl süre ile işletme hakkının devri için karar alınmak üzere Belediye Meclisi'ne getirildi.

Teklifte gemiler, reklam alanları, feribotlar ve iskelelerin kiralanacağı yer aldı. Ancak özelliştirme kapsamında Haliç Tersanesi'nin de İDO ile birlikte satışa çıkartılacağı öğrenildi.

Tarihi tersanenin aynı kapsamda özelleştirileceği Emlak İstimlak Daire Başkanlığı'nın Topbaş'a yazdığı yazıda ortaya çıktı. Haliç Tersanesi'nin İDO ile birlikte satılmasıyla ilgili teklifi Topbaş onaylayıp Büyükşehir Belediye Meclisi'ne gönderdi.

Meclisde teklifi Hukuk Komisyonu'na gönderdi. Teklifin komisyon incelemesinin ardından mayıs ayında Meclis gündemine alınması bekleniyor. 84 gemi, 2 feribot, 5 deniz otobüsü, iskeleler, reklam alanları, büfeler, iskeleler ve Haliç Tersaneleri'nin işletme hakkının 30 yıl süre ile brüt cirodan alınacak gelir payı karşılığında işletme hakkının kiralanması karşılığında 5 milyar dolar gelir bekleniyor.

Sabah
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2008 Pazartesi 12:57:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?