30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

İETT arazisinde piknik ve eylem

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kağıthane İlçe Teşkilatı üyeleri, satışı iptal edilen Levent'teki İETT arazisinde eylem amaçlı piknik yaptı.

CHP'liler, arazinin satışının iptal edilmesinden sonra İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın söylediği, "İETT arsamızın satışına takoz koydular. Şimdi gitsinler orada piknik yapsınlar" sözlerinden yola çıkarak İETT arazisinde protesto amaçlı piknik yaptı. Yanlarında mangal getiren yaklaşık 50 partili, mangal yakmak yerine dağıtılan kebapları yedi.

CHP Kağıthane İlçe Başkanı Fevzi Şit, daha önce hiç böyle bir eylem yapmadıklarını belirterek, "Çeliktepe'nin girişinde olan ve Şişli sınırları içerisinde kalmış olan bu arazinin Dua Şeyh'lerine peşkeş çekilemeyeceğine ilişkin son karar doğrultusunda Sayın Kadir Topbaş'ın, söylediği sözler üzerine bizde büyüğümüzün sözünü tuttuk. Buraya piknik yapmaya geldik. Bizim çocukluğumuz burada geçti. burası etrafında yüzlerce ağaç olan bir yerdi. Bu araziye dünyanın dört bir yanından insanların sulandığı bir arazi. Bilsinler ki biz bu arazide piknik yapmaya devam edeceğiz. Bu araziyi peşkeş çektirmeyeceğiz" dedi.

AK Parti'den Kağıthane Belediye Başkan adayı Zeynel Öztürk ise "Bizler burada piknik yapmaya devam edeceğiz ve burası piknik alanı olacak. Burada üniversiteliler piknik yapacak. Ben geldiğim zaman burada vatandaşlar, gençler, üniversiteliler piknik yapacak" dedi. Partililer basın açıklamasının ardından dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2009 Perşembe 21:03:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?