4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

İETT otobüsüne molotof!

BEYOĞLU'NDA İETT OTOBÜSÜNE MOLOTOFLU SALDIRI

Beyoğlu'nda hareket halindeki İETT otobüsü, yüzleri kar maskeli bir grup tarafından ateşe verildi. Olay sırasında otobüste bulunan yolcular büyük panik yaşarken saldırganlar kaçarak izlerini kaybettirdiler. Saldırının ardından yanan otobüsü araç şoförü ve yolcular söndürdü.

Edinilen bilgiye göre olay, Okmeydanı Fatih Sultan Caddesi üzerinde akşam saat 22.00 sıralarında meydana geldi. Kulaksız ve Eminönü arasında sefer yapan İETT otobüsü Fatih Sultan Mehmet Caddesi çıkışına geldiğinde, otobüsün önü yüzleri maskeli bir grup tarafından kesildi. Otobüsteki yolcular indirildikten sonra, otobüse molotofkokteylleri atıldı. Grup daha sonra olay yerinden yaya olarak kaçtı. Saldırı sonucu alev alan otobüs, şoför ve yolcular tarafından kısa sürede söndürüldü. Otobüste maddi hasar meydana gelirken can kaybı ve yaralanmanın bulunmadığı bildirildi.

İhbar üzerine olay yerine polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri yangının yeniden başlaması ihtimaline karşı inceleme yaptı. Polis ise görgü tanıklarının ifadesi doğrultusunda bölgede failleri aradı.

Otobüs şoförü Çetin Çelen, otobüsünün önünün maskeli 15 kişi tarafından kesildiğini ifade ederek, "Yolcuları ve beni indirerek otobüse molotofkokteyli attılar. Onlar olay yerinden ayrılınca kendi imkanlarımızla yangını söndürdük" dedi.

Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

BEYOĞLU'NDA İETT OTOBÜSÜNE MOLOTOFLU SALDIRI
BEYOĞLU'NDA İETT OTOBÜSÜNE MOLOTOFLU SALDIRI
İHA
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2011 Salı 23:21:03
Güncelleme :17 Mayıs 2011 Salı 23:53:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?