6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

İETT otobüsüne molotoflu saldırı

Maltepe'de yüzleri maskeli bir grup, hareket halindeki İETT otobüsüne molotofkokteyliyle saldırdı.

Edinilen bilgilere göre olay, Gülsuyu Gülensu Mahallesi Mesut Caddesi üzerinde akşam saatlerinde meydana geldi. Kimliği belirsiz ve yüzleri maskeli 5 kişilik bir grup, cadde üzerinde hareket halinde bulunan Halil Kılıç yönetimindeki İETT otobüsüne molotofkokteyli fırlattı. Otobüsün ön kısmına denk gelen molotofkokteylleri nedeniyle araç kısa sürede alev aldı. Saldırının ardından şüpheliler olay yerinden yaya olarak kaçtı. Yolcuları güvenli bir şekilde tahliye eden araç sürücüsü itfaiyeden yardım istedi.

Olayı gören bazı vatandaşlarda yanan otobüse evlerinden getirdikleri taşıma suyla müdahale etti. İtfaiyenin olay yerine gelmesiyle birlikte yangın kısa sürede söndürülürken, otobüste maddi hasar meydana geldi. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen polis, saldırganların yakalanması için soruşturma başlattı. Otobüsü sürücüsü ifadesi alınmak üzere Maltepe İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Çevrede oturan bazı vatandaşlar, "Yolcuların çığlıklarını duyduk. Yakanları göremedik. Otobüsü söndürmek için evlerimizden su getirdik. Bizimde burada evimiz ve arabamız var. Çok korktuk" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2010 Salı 22:01:01
Güncelleme :10 Şubat 2010 Çarşamba 09:19:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?