6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

İETT otobüsünü çaldı!

Üsküdar'da bir kişi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait İETT otobüsünü çaldı. Polisi peşine takan 21 yaşındaki genç, otobüste bulunan GPS alıcısının sinyali ile yakayı ele verdi.

Üsküdar'da başlayıp Tuzla'da son bulan ilginç olay, sabah saat 07.00 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, İETT otobüsünün sürücüsü Cevahir Kandemir, kullandığı 11-K Üsküdar-Kazım Karabekir Mahallesi otobüsünü sabah saatlerinde Üsküdar Meydanı'ndaki ana durakta park etti.

Kandemir'in görev kağıdını imzalatmak için hareket amirliğine girdiğini gören Hasan K. (21) isimli şahıs, kapısını açarak içeri girdiği otobüsü çalıştırarak hareket etti. Otobüsün hareket ettiğini gören İETT sürücüsü Cevahir Kandemir, durumu hemen hareket amirliğindeki yetkililere bildirdi. Görevlilerin durumu polise bildirmesi üzerine harekete geçen güvenlik güçleri, otobüsteki Uydu Takip Sistemi (GPS) sayesinde aracın güzergahını tespit ederek harekete geçti. GPS cihazından elde edilen veriler doğrultusunda harekete geçen polis ile otobüs arasında amansız bir takip başladı. Polis ekipleri Üsküdar Meydanı'ndan kaçırılan otobüsü Tuzla'ya kadar kovaladı. Kendisini zaman zaman sıkıştıran polislerin elinden yaptığı manevralarla kurtulan Hasan K.'nın kaçışı 55 kilometre sonra son buldu. Tuzla girişinde önü kesilen otobüs durdurularak, Hasan K. yakalandı. Gözaltına alınan Hasan K. polis merkezine götürülerek ifadesi alındı.

Psikolojik tedavi gördüğü öğrenilen zanlının emniyetteki ilk ifadesinde, "Dışarıda üşümüştüm, otobüse ısınmak için bindim. Bunun için de otobüsü çalıştırdım. Daha sonra içimden dolaşmak geldi. Ben de otobüsü hareket ettirdim. Psikolojik tedavi görüyorum. Dün akşam ilacımı kullanmayı unuttum. Galiba bu yüzden yaptım" dediği öğrenildi.

Tuzla İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne sevk edilen zanlının sorgusu devam ediyor.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Eylül 2010 Pazar 10:27:02
Güncelleme :5 Eylül 2010 Pazar 12:01:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?