6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

İETT’de toplu sözleşme görüşmeleri başladı

1998 yılından beri Hizmet-İş ile Belediye-İş arasındaki yetki uyuşmazlığı davası nihayet sona erdi. İstanbul 1. İş Mahkemesi İETT de Hizmet-İş’in toplu sözleşme görüşmelerinde yetkili olduğuna karar verdi. Bu karar üzerine İETT’de yeniden toplu sözleşme görüşmelerine başlandı.

Toplu sözleşme görüşmelerinin ilk toplantısına İETT Genel Müdürü Dr. Muammer Kantarcı, Hizmet-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, MİKSEN Genel Sekreteri Rahmi Cıbıroğlu ve diğer yetkililer katıldı.

Toplantıda söz alan Hizmet-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, İETT de toplu sözleşme görüşmelerindeki yetkinin yargı tarafından kendilerine verilmesinden duyduğu mutluluğu dile getirerek "7 yıl aradan sonra İETT de toplu sözleşme görüşmelerinin başlamasından dolayı çok sevinçliyiz" dedi.

İETT Genel Müdürü Dr. Muammer Kantarcı da 7 yıl aradan sonra başlayan toplu sözleşme görüşmelerinin uzlaşı içinde bitirilmesi dileğinde bulunarak, şunları söyledi; "133 yıllık bir kurum olan İETT de her zaman iş barışı olmuştur. Tarihi boyunca İETT çalışanı ve yöneticisi ile iş barışı içinde İstanbulu taşımış ve taşımaya devam edecektir. Sendika ve MİKSEN yetkililerinden dileğim bu görüşmelerin kısa zamanda ve uzlaşı ile bitirilmesidir. İETT nin imkan ve kabiliyetleri bellidir bu doğrultuda bir anlaşmaya varılacağı ümidini taşıyorum. Başarılar diliyorum."


Kenthaber
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2004 Perşembe 09:39:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?