4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

İGDAŞ kesintiye hazır oldun dedi

İstanbul'un doğalgaz dağıtımını gerçekleştiren İGDAŞ, dün saat 17.00'de sanayi kuruluşlarına, 'olumsuz hava şartlarından dolayı doğalgaz arzını durdurabileceğini' bildiren bir faks mesajı geçti. Son günlerdeki olumsuz hava şartlarından dolayı gaz arzının sağlanmasında problemler yaşandığını belirten belediye şirketi, işletmelere, 24 saat içinde alternatif yakıta geçmeye hazırlanmalarını tavsiye etti.

Yazıyı alınca şaşkına dönen sanayiciler ise tepkili: "Kimse, bir gün içinde bunu yapamaz." İsmini vermek istemeyen bir sanayici, "Boyahanede ayda 250 bin YTL'lik doğalgaz kullanıyorum. Alternatif yakıt imkansız. Gaz kesildiği anda üretim durur. 24 saat içinde kimse alternatif yakıta geçemez." diye konuştu.

İGDAŞ'ın sanayi ve ticari pazarlama şefi Ubeydullah Hocagil ve pazarlama müdürü Cevat Özarpa imzasıyla, dün mesai saati bitimi olan 17.30'da sanayicilere bir uyarı fakslandı. Son günlerde bütün yurtta yaşanan olumsuz hava şartlarından dolayı gaz arzının sağlanmasında problemler yaşandığı, bu nedenle sanayicilere sağlanan doğalgazın geçici olarak kesileceği bildirildi. İGDAŞ'ın, üretim tesisleriyle yaptığı doğalgaz satış sözleşmesi uyarınca 'mücbir sebeplerle' böyle bir kesintiye gitme hakkı bulunuyor. Belediye şirketi, işletmelerden, gaz kesintisinden etkilenmemeleri için 24 saat içinde alternatif yakıta geçmelerini istedi. Bu imkan yoksa, üretimle ilgili gereken planlamayı şimdiden yapmaları tavsiye edildi. Uyarı yazısını, her kış yapılan 'rutin bir uygulama' olarak ifade eden yetkililer, "İran'ın gazı kesmesi İstanbul'u da etkiliyor. Uyarı, gazın kesileceği anlamına gelmiyor, sadece hatırlatmadır." dedi. Sanayiciler ise tepkili. İsmini vermek istemeyen bir işletme sahibi, "Boyahanede ayda 250 bin YTL'lik doğalgaz kullanıyorum. Alternatif yakıt imkansız. Gaz kesildiği anda üretim durur. 24 saat içinde kimse alternatif yakıta geçemez." diye konuştu.

Zaman
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2008 Salı 04:57:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?