7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

Iğsız görevi Kıvrıkoğlu'na devretti

GÖREVİ DEVREDEN ORGENERAL IĞSIZ'I ANNESİ YALNIZ BIRAKMADI

YAŞ kararı sonrası emekliye ayrılan 1. Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız'ı, görev teslim töreninde annesi Münevver Iğsız da yalnız bırakmadı.

YAŞ kararı sonrası emekliye ayrılan 1. Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız, görevini Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu'na devretti.

1. Ordu Komutanlığı'nda düzenlenen devir teslim töreninde, annesi Münevver Iğsız, Hasan Iğsız'ı yalnız bırakmadı. Töreni tribünde izleyen Münevver Iğsız'ın duygulu anlar yaşadığı gözlendi. Törende ayrıca Genelkurmay Başkanlığı'nı devralacak Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, emekli orgeneral Ergin Saygun ve çok sayıda davetli de hazır bulundu.

Konuşma yapan Iğsız, görevini devrettiği Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu'na başarılar diledi. Iğsız, "Görevim süresince, İstanbul'daki kamu kurum ve kuruluşlarıyla işbirliği içinde olduk, desteklerini gördük. Görevimi en elverişli şartlar altında yerine getirme şansına sahip oldum. Bir parçam gibi hissettiğim 1. Ordu Komutanlığını Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu'na devrediyorum. Gururla taşıdığım üniformamdan da ayrılıyorum. Geride bıraktığım yarım asra bakıyorum. Teğmenlikten başlayarak her rütbedeki görevimi ayrı bir heyecanla, kendimi bütünüyle vererek yerine getirmeye çalıştım. Meslek yaşamım boyunca rütbe ve makamın verdiği gücü keyfiliğe kaçmadan, ölçülü ve dengeli kullanmaya çalıştım" dedi. Personeline her zaman güvendiğini belirten Hasan Iğsız, "Personelime değer verdim. Özellikle yaptığım görevlerde bireylerin hak kaybına uğramaması için çok büyük gayret gösterdim. Bizlere yapılmasından hoşlanmadığımız şeyi, yapmamaya özen gösterdik. Şu veya bu sebeple doğrularımdan, ilkelerimden hiçbir zaman vazgeçmedim. Doğru bildiklerimi söylemeyi görevimin bir parçası olarak gördüm" diye konuştu.

Daha sonra söz alan Hayri Kıvrıkoğlu ise, "Şerefli olduğu kadar büyük sorumluluk da gerektiren bu görevin icrasında bundan önce olduğu gibi bundan sonra da başlıca hedefimiz; Atatürk ilke ve devrimlerine gönülden bağlı, Atatürkçü düşünce sistemini yaşam tarzı haline getirmiş, milli çıkarlarını her türlü değerin üstünde tutan bir yaklaşımla Türk yurdunun bölünmez bütünlüğüne, anayasa ile tayin edilmiş, laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti'ne yönelik her türlü dış ve iç tehdidi önlemek olacaktır" açıklamasında bulundu.

Konuşmaların ardından Iğsız, görevini Hayri Kıvrıkoğlu'na devretti. Töreni tribünden izleyen Münevver Iğsız, program bitiminde görevlilerin yardımıyla tekerlekli sandalyeye oturtuldu.

GÖREVİ DEVREDEN ORGENERAL IĞSIZ'I ANNESİ YALNIZ BIRAKMADI
İHA
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2010 Pazartesi 14:08:04
Güncelleme :23 Ağustos 2010 Pazartesi 23:06:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?