6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

İHA 17 yaşında

İHA 17 YAŞINDA

İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Enver Ören tarafından 1 Ocak 1993 tarihinde Türkiye'nin yazılı ve görüntülü habercilik yapan ilk ajansı olarak kurulan İhlas Haber Ajansı (İHA), bugün hem ülkemizde hem de dünyada yüzlerce yayın kuruluşuna haber ve teknik hizmet vermenin yanı sıra ülkemizin dünyaya tanıtımında da önemli bir rol oynamaktadır.

Kurulduğu 1993 yılından sonra ülke çapında yaşanan ekonomik krizlere rağmen kurumsallaşmasını ve gelişmesini hiç ara vermeden sürdüren ve teknolojisini sürekli yenileyen İHA, bugün hem habercilikte hem de uydu yayın hizmetleri sektöründe sadece Türkiye'nin değil dünyanın da önde gelen firmalarından biri haline geldi. Aralarında 1999 Kosova Savaşı, 11 Eylül 2001 Saldırıları, 2001 Afganistan Savaşı, 2004 Tsunami Felaketi ve 2003 Irak Savaşı gibi dünya çapındaki gelişmelerde hem Türkiye'deki hem de dünyadaki yüzlerce abonesine hizmet veren İHA, kuruluşunun 17'nci yılında habercilikte bir marka haline geldi.

2003 yılının 20 Mart tarihinde Amerikan güçlerinin Irak'a saldırması ile başlayan savaş boyunca kardeş kuruluşu Türkiye gazetesiyle birlikte tek Türk ekibi olarak hizmet veren İHA, 'Haber neredeyse İHA oradadır' sloganı ile sektördeki liderliğinin haklı gurunu yaşamaktadır.

İHA Genel Müdürü Fevzi Kahraman, İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Enver Ören'in 1993 yılında, henüz daha özel televizyonlar kurulma aşamasındayken haber ajansı kurulmasını düşünmesinin O'nun uzak görüşlülüğünün en büyük ispatı olduğunu belirterek, "Bizi başarılı kılan en büyük faktör hızlı, doğru ve objektif haberciliğimizden hiç ödün vermeden hizmetlerimizi sürdürmemizdir. Yurt içinde ve dışında yaklaşık bin 500 aboneye hizmet veriyoruz. Yelpazenin en sağındakiler kadar en solundaki abonelerimizin de hizmetlerimizden memnun olması hızlı bizim objektif haberciliğimizin en büyük kanıtıdır" diye konuştu.

 

YURT İÇİNDEN 250 NOKTADAN HABER AKIŞI

Yaklaşık 700 personeli ile Türkiye'de 81 ilin yanı sıra 170 ilçeden de hızlı internet aracılığı ile haber akışı sağlayan İHA, İstanbul merkezin dışında Ankara, İzmir, Diyarbakır, Adana ve Antalya gibi önemli kentlerde konuşlandırdığı canlı yayın araçlarıyla hızlı haberciliğe verdiği önemi göstermektedir.

 

KRİZE RAĞMEN YATIRIMLAR HIZ KESMEDİ

Dünyayı kasıp kavuran global ekonomik krize rağmen yatırımlarına hiç ara vermeyen İHA, 2009 yılında ABD'nin Başkenti Washington'un en prestijli medya merkezi sayılan National Press Building'te ve İngiltere'nin Başkenti Londra'da açtığı yeni bürolarda ful yayın hizmetleri vermektedir. Yine 2009 yılında İstanbul merkez, Ankara, Hartum, Kabil, Kahire, Bağdat, Basra, Berlin ve Gazze büroları da birer medya merkezine dönüştürülerek ful yayıncılık hizmetleri verilmektedir. Bugün dört kıtada faaliyet gösteren

ve Turk bayrağını başarı ve gururla dalgalandıran İHA dünyadaki her üç televizyondan birine gerek haber, gerekse teknik hizmet sağlamaktadır.

 

KUTLAMA MESAJLARI

İHA'nın 17'nci kuruluş yıldönümü, başta Devlet Bakanı Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Salih Melek, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, Manisa Valisi Celalettin Güvenç, Basın-Yayın ve Enformasyon İstanbul İl Müdürü Necmettin Altuntaş ve İhlas Holding üst düzey yöneticiler ile Türkiye Gazetesi, TGRT Haber TV ve TGRT FM yöneticileri tarafından tebrik edildi.

İHA 17 YAŞINDA
İHA
Yayın Tarihi : 1 Ocak 2010 Cuma 15:45:01
Güncelleme :1 Ocak 2010 Cuma 17:18:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?