7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

İHE'den altın ekmek

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Halk Ekmek (İHE) tesislerinde üretilen "Altın Ekmek"in tanıtımını yaptı. Topbaş, 25 kuruşa satılan "Altın Ekmek"i önce kendisi yedi, ardından basın mensuplarına ikram etti.

İHE tarafından üretilen ve içeriğinde yoğun miktarda fındık, üzüm, ruşeym, keçiboynuzu ve zerdeçal bulunan "Altın Ekmek", Başkan Topbaş'ın katıldığı toplantıda tanıtıldı. İHE'nin Sultangazi'deki fabrikasında yapılan tanıtım toplantısında, 25 kuruşa satışa sunulan "Altın Ekmek", İstanbullular'ın beğenisine sunuldu. Başkan Topbaş, tanıtım toplantısında fırından çıkan altın ekmeği ilk önce kendisi yedikten sonra, basın mensuplarına ikram etti. Topbaş, 25 kuruşa satılan Altın ekmeğin, 60 kuruşa satılan poğaçadan daha besleyici olduğunu söyledi.

İstanbulluların bu ekmeği çok yaygın bir şekilde bulma imkanı bulabileceğini kaydeden Topbaş, "Öğrencilerin çantasına sadece bu konduğu zaman yeterli olacak. Bunlardan tedarik edenler, buzdolabında saklayıp çocuğunun çantasına bundan koymak suretiyle bu ihtiyacını karşılamış olur. İçinde bol miktarda fındık ve üzüm var, zencefil var, keçiboynuzu var. İnanıyorum ki hem tadı ve damak lezzeti bakımından önemli bir madde ortaya çıktı" şeklinde konuştu.

Topbaş, İstanbul'un ekmek ihtiyacının yüzde 13'ünün İHE tarafından karşılandığını ifade ederek, 300 gramlık 1 milyon 700 bin ekmek üretildiğini ve Altın Ekmek'le 36 çeşit ekmek üretilmiş olacağını vurguladı. Topbaş, şöyle konuştu: "İnsanın temel besin kaynağı ekmek ama sağlıklı ve nitelikli ekmek, ekmeğin albenisine aldanmak değil, içindeki minerallerin doğru olması önemli. Bu bağlamda halk ekmek öncü ve yol gösteren bir anlayışla çalışmakta. Biz rekabet etmiyoruz, ekmeği dengeliyoruz. Fakir fukara için kurulmuş olan bu tesisler İstanbul'da herkesimin sağlıklı ekmeğe ulaştığı bir materyal haline geldi."

İHE'nin daha büyük bir tesise taşınması için de çalışma başlattıklarını kaydeden Topbaş, TOKİ'den Halkalı'da kurulacak olan lojistik merkezin bulunduğu yerde bir arazi talepleri olduğunu söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2010 Cuma 15:00:05
Güncelleme :12 Şubat 2010 Cuma 16:46:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?