30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

İHH ve MÜSİAD'dan Gazze'ye yardım

İHH İnsani Yardım Vakfı ile Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Gazze'ye ulaştırılmak üzere ilaç, tıbbi malzeme ve gıdadan oluşan 36.5 ton yardım malzemesi gönderdi.

Türk Hava Yolları'na ait kargo uçağı Atatürk Havaalanı'ndan Ariş Havaalanı'na hareket etti. Yardım malzemeleri Ariş'te TIR'lara yüklenerek Refah Sınır Kapısı'ndan Gazze halkına ulaştırılacak. İHH İnsani Yardım Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Oruç, yaptığı açıklamada hız kesmeden yardımlarını sürdürdüklerini söyledi.

Yardımlar içerisinde 18.5 ton süt tozu bulunduğunu ifade eden Oruç, "Bu süt tozu 20 bin çocuğun bir aylık süt ihtiyacını karşılıyor. Tıbbi araç ve ilaçlar da Gazze halkı için büyük bir öneme sahip. Aslında şuan Gazze halkının iğneden ipliğe her şeye ihtiyacı var. Çünkü Gazze'de her şey tükenmiş noktada" dedi.

Oruç, birkaç gün içinde 1400 tonluk yardım malzemesini taşıyacak yük gemisini de yola çıkaracaklarını, bu geminin Mısır üzerinden yardımları Gazze'ye ulaştıracağını söyledi.

MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Eyüp Akbal ise daha önce İHH İnsani Yardım Vakfı ile birlikte bir kargo uçağı gönderdiklerini hatırlatarak, "Şimdi de ikinci kargo uçağımızı gönderiyoruz. Bundan sonra da MÜSİAD olarak Gazze'deki kardeşlerimize destek olmaya devam edeceğiz. Elbette ki bu yardımlar çok önemli, ama ateşkes biran önce sağlanmalı. İsrail'in bu vahşetine durdurulmalı. Uluslar arası kamuoyu ve İslam Konferansı Örgütü ateşkesi sağlamalı" şeklinde konuştu.

İHH İnsani Yardım Vakfı ve MÜSİAD 12 Ocak'ta 36 tondan oluşan bir kargo uçağı daha Mısır'a göndermiş ve bu yardım malzemeleri Mısır'da bekletilmeden Gazze'ye ulaştırılmıştı

İHA
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2009 Cuma 14:25:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?