4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

İhmal hamile kadını canından etti

Çatalca'da tatil dönüşü meydana gelen trafik kazasında 4 kişi ile birlikte ağır yaralanan ve 3 aylık hamile olduğu öne sürülen bayan sürücü, geç gelen sağlık ekiplerinin tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamadı. 

Kaza, Çatalca-Büyükçekmece yolundaki Ahmediye köyü yakınlarında meydana geldi. Alınan bilgiye göre, 3 aylık hamile Derya Kanlı'nın (28) kullandığı araç, karşı yönden gelen Hasan D. (47) yönetimindeki otomobille çarpıştı.

Haftasonu tatiliden dönüyorlardı

Kazada, haftasonu tatilinden döndükleri belirlenen Derya Kanlı, yanında bulunan Özlem Sarı (32) ile diğer aracın sürücüsü Hasan D., kardeşi Aykut D. ve yeğeni Mehmet D. de yaralandı.

Yaralılar tarlaya saçıldı

Yaralılar, yol kenarındaki tarlaya saçılırken, araç içinde sıkışan Hasan D. ve 2 yakını için olay yerine itfaiye ekipleri geldi. İtfaiye ekipleri çalışma yaparken, ambulansın gecikmesi tepkilere neden oldu.

Ağır yaralı hamile kadın adeta can çekişti

Ağır yaralanan ve hamile olduğu öne sürülen Derya Kanlı, kazanın ardından el ve ayaklarını oynatarak yardım istedi. Kanlı'yı adeta can çekişirken gören vatandaşlar, olay yerine gelen ambulansa doğru koştu.

Ambulansta doktor yoktu

Ambulansın kapıları açıldığında, içerisinde doktor olmadığı anlaşıldı. Ambulansın gelmesine rağmen içinde doktor bulunmadığı için yaralılara herhangi bir tıbbi müdahalede bulunamadı.

Yaralı kadın yavaş yavaş şuurunu kaybetti

Vatandaşların tepkisine neden olan olay sırasında yerde yatan Derya Kanlı yavaş yavaş şuurunu kaybetmeye başlarken, diğer yaralılara da vatandaşlar yardımcı olmaya çalıştı.

Çok vakit kaybedildi

Adeta can pazarının yaşandığı olay yerine bir süre sonra 112 Acil Servis ambulansı geldi. Sağlık ekipleri, yaralılara müdahale etmek için çalışmalara başlarken, kaybedilen vakit nedeniyle durumu daha da ağırlaşan Derya Kanlı için verilen çabalar sonuç getirmedi.

Geç müdahale sonuç vermedi

Sağlık ekipleri, çevredeki vatandaşların hamile olduğu yönünde verdiği bilgi üzerine Kanlı'yı kurtarabilmek için uzun süre uğraştı. Kazanın hemen ardından yaşadığı gözlenen talihsiz kadın, geciken tüm çabalara rağmen kurtarılamadı.

Öte yandan, Hasan D.'nin aracında sıkışan yaralılar, itfaiye ekiplerinin çalışması sonucu kurtarılırken, ağır yaralı olan Aykut D. ve Özlem Sarı ile diğer yaralılar ilk müdahalenin ardından çevredeki hastanelere kaldırıldı. Kazanın ardından yol bir süre trafiğe kapanırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

.
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2008 Pazartesi 13:00:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ramazan taytak IP: 88.232.235.xxx Tarih : 26.04.2008 22:18:46

inşallah iyi olursun dualrımız hep seninle