4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

İhmalin bedeli 18 bin TL!

Beyoğlu İstiklal Caddesi’nde 22 Ocak 2009 tarihinde üniversite öğrencisi Ece Turhan’ın başına tadilat yapılan bir iş hanından düşen camla yaralanmasına ilişkin 3 kişinin yargılandığı dava karara bağlandı.

Mahkeme, tutuksuz sanıklardan Burhan Orhan’ın beraatine karar verirken Naime Köseliören’in 6 bin lira, Cevat Korkmaz’ın ise 12 bin 100 lira para cezasıyla cezalandırılmasına hükmetti.

İYİ HAL İNDİRİMİ

Mahkeme, camı tutmak isterken elinden düşüren işçi Burhan Orhan’ın taksirle birden fazla kişinin yaralanmasına neden olmak suçundan bir kusurunun bulunmadığına ve beraatine karar verdi. İnşaatın teknik sorumlu mimarı Naime Köseliören ise önce, tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu taksirle birden fazla kişinin yaralanmasına neden olma suçundan 1 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Duruşmalardaki iyi hali göz önüne alınan Köseliören’in cezası 10 ay hapis cezasına indirildi. Ardından Köseliören’in cezası paraya çevrilerek 6 bin lira para cezasına çarptırıldı.

Camı imal ve monte eden şirketin yetkilisi Cevat Korkmaz da önce 2 yıl hapis cezası aldı. Korkmaz’ın cezası da mahkemelerdeki iyi hali nedeniyle 12 bin 100 lira para cezasına çevrildi. Böylece dava toplamda 18 bin 100 liralık para cezasıyla kapanmış oldu.

ESKİSİ GİBİ OLAMADI

Fitaş İşhanı’nın 5’inci katından başına 200 kilogramlık cam düşen üniversiteli Ece, tam 104 gün komada kaldı. 5 ameliyat geçiren, kaza sonrası görme yetisini yüzde 90 kaybeden Ece, okulunu da bırakmak zorunda kaldı. İhaleyi alan mimarlık şirketi ile alüminyum firmasına toplam 1 milyon liralık tazminat davası açan ve şu an 21 yaşında olan Ece’nin tek isteği yeniden eski sağlığına kavuşmak.

...
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2011 Cumartesi 16:37:27
Güncelleme :22 Ekim 2011 Cumartesi 16:37:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?