4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

IKE değil İstanbul Kasırgası

İstanbul dün yıllardır görmediği şiddette fırtınaya teslim oldu. Ortaya çıkan görüntüler, ABD’deki kasırgaları anımsattı. Saatteki hızı, kimi yerlerde 100 kilometreyi aşan rüzgar Kuştepe’deki bir camiin minaresini devirdi. Bir kişi hayatını kaybederken kentte11 kişi yaralandı.


Orta Akdeniz üzerinden gelen yağmur ve fırtına dün İstanbul’da hayatı felç etti. Sağanak yağışla birlikte kısa süreli fırtınanın da etkili olduğu kentte rüzgarın hızı 75 kilometreyi buldu. Bazı bölgelerde rüzgarını hızı 104 kilometreye ulaştı. Batı - Güneybatı yönünde esen rüzgarın Kuzey - Batı yönüne ani dönüşleri nedeniyle adeta deprem görüntüleri yaşandı. AKOM’dan yapılan açıklamaya göre 144 binanın çatısı uçtu, 20 ağaç devrildi ve bir caminin de minaresi uçtu. Fırtına nedeniyle çok sayıda kişi yaralandı.

Fırtına en büyük etkiyi Kuştepe’de yarattı. Kuştepe Camisi’nin minaresi yıkıldı. Minarenin yakındaki bir restoranın üzerine düşmesi sonucu restoran yerle bir oldu. Göçük altında kalan Mete Altıntepe hayatını kaybetti. Restoran işletmecisi Erdoğan Şimşit ile eşi saatler süren çalışmanın ardından hastaneye kaldırılarak tedaviye alandı. Olayda Şengül Şimşek ve İsmail Kalay da yaralandı. Kentte fırtına nedeniyle yaralananların sayısı 11’i buldu. Müftülük ilçedeki imamları cep telefonu mesajıyla uyardı. Caminin ikinci minaresinin de yıkılması kararlaştırıldı.

NAMAZDA VURDU

BEŞİKTAŞ’TA da fırtına nedeniyle devrilen asırlık kestane ağacı kökünden çıkarak Yıldız Hamidiye Camii’nin üzerine devrildi. Cuma namazı kılındığı sırada gerçekleşen olay nedeniyle cemaatten 4 kişi devrilen ağacın altında kaldı. Yaralılardan ikisinin beli, diğer ikisinin de ayağı kırıldı. Çok sayıda kişinin sıyrıklarla atlattığı olayda camide bulunanlar panik içinde kaçıştı. Yaralılar da olay yerine gelen ambulanslar tarafından hastaneye kaldırıldı.

AKŞAM
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2008 Cumartesi 07:34:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?