4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

İki araç alev alev yandı

Bahçelievler Yayla Mahallesi'nde park halindeki minibüste çıkan yangın kısa sürede yanındaki otomobile de sıçradı.

Alev alev yanan iki araçtan yükselen alev ve dumanlar araçların önüne park ettiği binayı da tehdit etmeye başlayınca vatandaşlar evlerini terk etmek zorunda kaldı.Görgü tanıkları olay yerinden geçen bir otomobilde bulunan kişilerce minibüse molotof kokteyli atıldığını iddia etti.


Hüseyin Çalka'nın kullandığı 34 M 0418 plakalı park halindeki minibüste bilinmeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. Çıkan yangın kısa sürede büyüyerek minibüsün tamamını sardı.Olayı gören polisler durumu itfaiyeye haber verdi. Çevre güvenliğini alan polis ekipleri yanan minibüsün yanına kimseyi yaklaştırmadı.



Ancak alevler kısa sürede park halindeki Melike Çiçek'e ait 34 DS 5301 plakalı otomobile de sıçradı. Olay yerine gelen araç sahipleri yanan otomobillerini görünce büyük şok yaşadı. Bir süre sonra olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale etmeye başladı. Ancak itfaiyenin müdahalesi yetersiz kaldı. Alev alev yanan araçlarda patlamalar meydana geldi. Çıkan alev ve dumanlar park halindeki otomobillerin hemen önündeki binayı tehdit etmeye başladı.



5 katlı binanın tamamının etkileyen alev ve duman nedeniyle vatandaşlar binalarını terk etmek zorunda kaldı. Yangın itfaiyenin yaklaşık 1 saat süren çalışmalarının ardından güçlükle söndürülebildi. Görgü tanıkları olay yerine gelen bir otomobilden inen kişilerin minibüse molotof kokteylleri attıktan sonra kaçtığını iddia etti. Olay yeri inceleme ekipleri yaptıkları çalışmalarda molotof izine rastlayamadı. Minibüs ve otomobil kullanılmaz hale gelirken polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2008 Perşembe 09:23:47
Güncelleme :4 Aralık 2008 Perşembe 09:27:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?