4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

İki ayrı camide yangın çıktı

Sultanbeyli'de aynı anda 2 ayrı camide çıkan yangın paniğe neden oldu.

Öğle namazı için camiye gelen cemaat yangını görünce şaşkınlık yaşarken, İstanbul Anadolu yakasında son 3 gün içerisinde 4 ayrı camide çıkan yangınlar, kundaklama ihtimalini akıllara getirdi.

İlk cami yangını saat 11.30 sıralarında Samadıra'daki Veysel Karani Camii'nde yaşandı. Caminin imam odasında çıkan yangına itfaiye ekipleri müdahale ederken camiye gelen cemaat de yangını görünce şaşkınlık yaşadı.

Cami İmamı Ahmet Sünnetçi, yangının çıkış nedenini tam olarak bilmediklerini belirtirken, "kundaklama olabilir mi" sorusuna ise "öyle olduğunu düşünmüyorum" diye yanıt verdi.

Cemaatten bir kişi ise yangnını içeri hırsızlık yapmaya giren birileri tarafından çıkarılmış olabileceğini iddia etti.

Veysel Karani Camii'ndeki yangın söndürülürken bu kez de yine Samandıra'da bulunan Hacı Akif Demirci Camii'nde yangın çıktı. İmam odasında çıkan yangın nedeniyle cami camlarından yoğun duman çıkarken, vatandaşın ihbarı ile olay yerine gelen itfaiye ekipleri maske ve oksijet tüpleri ile olaya müdahale etti.

Camii imamı İsmail Yalçınkaya sabah namazından sonra eve gittiğini söyleyerek, "Daha sonra tekrar camiye döndüğümde yangın çıktığını gördük. Elektrik kontağından çıkmış olabilir" dedi. Yangın nedeniyle caminin imam odasında maddi hasar oluştu. Yangın itfaiyenin uzun süren çalışması sonucu tamamen söndürüldü.

Öte yandan, son 3 gün içerisinde Ümraniye Pendik ve Samandıra'da 4 ayrı caminin imam odalarında çıkan yangınlar, akıllara kundaklama ihmitalini getirdi. Polis, yangınlarla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı

İHA
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2008 Cumartesi 14:20:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?