8
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

İki ayrı noktada patlayıcı kazısı

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul Sarıyer ve Bayrampaşa’da kazı çalışmaları başlattı. Ekipler kazı çalışmalarında patlayıcı madde arıyor. Kazı çalışmaları nedeniyle Otogar yönüne doğru trafik kısmen kapatıldı. Bayrampaşa'da otoyol kenarında yapılan kazılarda poşet içinde 15 kilogram fabrikasyon tipi plastik patlayıcı çıktı. Aralık ayında TEM Otoyolu Ataşehir mevkiinde bulunan Rıdvan Dedeoğlu viyadüğünün altında 5 tane el bombası bulunmuştu. Ocak ayında ise Başakşehir'de 4 saat süren kazıda 6 kilo 900 gram C4 patlayıcı ele geçirilmişti.Olayla ilgili 4 kişi gözaltına alındı.

Bayrampaşa’da, terörle mücadele kapsamında gözaltına alınan bir şahsın verdiği bilgiler doğrultusunda boş bir arazide yapılan kazı çalışmalarında 15 kilogram plastik patlayıcı bulundu.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, terör örgütüne yönelik yürüttüğü operasyonda gözaltına alınan bir kişininin verdiği bilgiler doğrultusunda Sarıyer Demirciköy ve Bayrampaşa Esentepe Mahallesi’ndeki arazilerde mühimmat aradı. Esenler Otogarı yolu üzerindeki boş arazide yürütülen arama ve kazı çalışmaları sonunda, siyah bir poşet içinde yarım metre derinliğe gömülmüş, yaklaşık 15 kilogram plastik patlayıcı bulundu.

Olay yerinde yapılan incelemenin ardından, patlayıcılar delil poşetine konularak kriminal labaratuvara gönderildi.

PATLAYICININ CİNSİ A4

Ele geçirilen 15 kilo patlayıcının cinsininin A4 tipte olduğu belirlendi. Soruşturma kapsamında patlayıcıların yerini söyleyen itirafçının yanında suç ortağı olarak 3 kişinin daha gözaltında bulunduğu öğrenildi. Bu kişilerle ilgili de sorgulama sürüyor.

önceki haber

İstanbul'da iki ayrı noktada patlayıcı madde aranıyor.

İstanbul'da terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyon kapsamında gözaltına alınan bir şüphelinin ifadesi doğrultusunda, Zekeriyaköy ve Bayrampaşa'da patlayıcı madde aramak için kazı çalışması başlatıldı.

Terörle Mücadele Şube MÜdürlüğüne bağlı ekiplerin terör örgütü PKK'ya yönelik yürüttüğü operasyon kapsamında gözaltına aldığı bir şüphelinin patlayıcı madde bulunduğu yönündeki ifadeleri üzerine çalışma başlattı.

Polis, söz konusu kişinin ifadesinde patlayıcı maddelerin gömüldüğü iddia edilen Bayrampaşa ve Zekeriyaköy mevkisinde kazı çalışması yapıyor.

 

 

AA
Yayın Tarihi : 7 Mart 2012 Çarşamba 13:52:42
Güncelleme :7 Mart 2012 Çarşamba 16:57:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?