30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

İki dev kılıç balığı yakalandı

Dev gemilerin peşine takılarak Marmara Denizi açıklarına gelen iki kılıç balığı Marmara Denizi Beylikdüzü açıklarında balıkçı ağlarına takılarak yakalandı.

Balıkçı Kenan Beylikdüzü Tesisleri'nde sergilenen biri 4 metre boyunda, 290 kilo ağırlığında, diğeri ise 3 metre 20 cm. uzunluğunda 210 kilo ağırlığındaki kılıç balıkları, devasa boylarıyla görenleri şaşkına çevirdi. Balıkların sergilendikten sonra tezgahtaki yerini alacağını belirten Kenan Balcı, balıkların yakalanması sırasında balıkçı ağlarının parçalandığını ve tekneye çekilmelerinin tam 1.5 saat sürdüğünü söyledi.

Lezzeti ve besleyici özelliği yüksek olan kılıç balıklarının, özellikle uzakdoğu ülkelerinde fiyatının paha biçilmez olduğunu söyleyen Balcı, "Genellikle Ege denizinde avlanan kılıç balıklarının dev gemilerin peşine takılarak Marmara açıklarına girmiş olabileceklerini sanıyoruz. Kılıç balıkları genellikle dişili erkekli olarak çift halinde gezerler. Çok lezzetli olan kılıç balığı kılçıksız oluşu ile çocukların da rahatlıkla yiyebilecekleri, besleyici bir balık türü. Vatandaşımız da büyük bir ilgi gösterdi. İlk kez gören vatandaşlarımız, bu balıkların devasa görüntüsü karşısında şaşkınlığını gizleyemedi" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2009 Çarşamba 17:21:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?