4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

İki gazeteciye 4,5 yıl hapis istemi!

Evli iki çocuk annesi H.Ş. ile aşk yaşadığı iddia edilen, BELBİM A.Ş'nin eski Genel Müdürü Adnan Şahin'in samimi fotoğraflarını bir internet sitesinde yayınlayan iki gazeteci hakkında "özel hayatın gizliliğini ihlal" suçundan 4,5 yıla kadar hapis istemiyle açılan davaya başlandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı, yıllık 600 milyon dolar bütçeli BELBİM A.Ş.'nin eski Genel Müdürü Adnan Şahin'in, kendisi gibi evli ve iki çocuk annesi H.Ş. ile aşk yaşadığı iddia edilmişti.

Yasak aşk yaşadığı iddia edilen H.Ş. ile Adnan Şahin'in Antalya'da çekilen samimi fotoğrafları ise 15 Eylül 2006 tarihinde gazetehaber adlı bir internet sitesinde yayınlanmıştı. Eşi ve H.Ş. ile birlikte bir basın toplantısı yapan Adnan Şahin, H.Ş.'nin aile dostları olduğunu ve çaydan geçirmek için kucağına aldığını ileri sürmüştü.

Olaydan sonra görevden alınan Adnan Şahin'in şikayeti üzerine, samimi pozların internet sitesinde yayınlayan ve yayınlattığı iddia edilen gazeteci İsmail Polat ile Kadir Usta hakkında "özel hayatın gizliliğini ihlal" suçundan TCK. 134/1-2 maddesince 4.5 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.

Kartal 6. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmaya sanık gazeteci İsmail Polat ile Kadir Usta katılırken, müşteki Adnan Şahin katılmadı. Gazeteci Kadir Usta savunmasında "BELBİM'de basın danışmanı olarak çalışırım. Adnan Şahin ise Genel Müdürüydü. Şahin'in talimatı ile fotoğrafları çekerek kendisine verdim. Ancak internet sitesinde yayınlatmak üzere kimseye vermedim. Yanındaki bayanı da eşi olarak tanıyordum. Başka bir düşünce ile görüntülemedim. Şahin, resimlerin çekildikten 6 ay sonra bir müdürünün kendisinden çaldığını ve gazetelere verdiğini kendisi söyledi. Resimler bende bulunan bellekte tespitlidir kayda geçilebilir" dedi.

Gazeteci İsmail Polat ise savunmasında "Bana İstanbul Belediyesi'nden bir mail geldi. Mail de BELBİM Genel Müdürü'nün belediyenin parası ile kendisine sevgili edindiğini ve sevgilisine özel okul açtığını, hatta bunu teftiş ettirdiğini belirtiyordu. Mesajdaki kişi kimliğini belirtmemiş rumuz kullanmıştı. Ben de cevap vererek bunun bir haber için yeterli olmadığını elinde bir kanıt olup olmadığını sordum. O da bana resimleri gönderdi. Bizde bunları yüzleri kapalı olarak haber amaçlı yayınladık. Hatta
haberde bayanın adını da baş harfleri ile kullandık. Kimsenin özel hayatına müdahale gibi bir kastım yok. Ben gazeteciyim haber yaparım" dedi.

Mahkeme heyeti duruşmaya gelmeyen müşteki Adnan Şahin'in şikayetçi olup olmadığının tespiti için adına tekrar tebligat çıkarılmasına karar ve dosyadaki eksiklerin giderilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2008 Cuma 18:53:58
Güncelleme :5 Aralık 2008 Cuma 20:10:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?