3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

İki hırsızlık şebekesi çökertildi

İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Ekipleri, ev, işyeri ve oto hırsızlığı yapan iki ayrı çeteye yönelik düzenlediği operasyonda 2'si kadın 24 kişiyi gözaltına aldı. 

Çete liderlerinden birinin hırsızlık yapmak istemeyen bir kişiyi silahla yaraladığı belirlendi. 

Edinilen bilgilere göre, Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, bir süredir teknik takibe aldıkları 2 ayrı suç şebekesinin, ev, işyeri ve oto hırsızlığı, silahla yaralama, bıçakla yaralama ve tehdit olaylarına karıştığını belirledi. 

Operasyon hazırlıklarını tamamlayan ekipler, Üsküdar, Sultanbeyli, Kadıköy, Ümraniye ve Kartal'daki 30 ayrı adrese eş zamanlı baskın düzenleyerek, çete liderleri E.D.(23) ve Ç.B.(29) ile birlikte 2'si kadın 24 kişiyi gözaltına aldı. Şahıslarla birlikte, 2'si çalıntı 3 otomobil, 2 ruhsatsız bilye atar tabanca, 2 ruhsatsız tabanca, 1 av tüfeği, 20 av tüfek fişeği, 3 kuru sıkı tabanca, 7 laptop, 38 cep telefonu, 4 fotoğraf makinası, 4 dvd player ve birçok döküman ele geçirdi. 

Emniyet yetkilileri, örgüt liderlerinden Ç.B.'nin bir kişiyi hırsızlık yapmaması nedeniyle silahla yaraladığını ve Sultanbeyli'deki ormanlık alanda içki alemi yapan şahısların hırsızlık yaptıktan sonra yine buraya gelerek buluştuklarını ifade etti. 

Emniyetteki işlemleri tamamlanan çete üyeleri, "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak", "evlerden hırsızlık", "oto hırsızlığı", "işyeri hırsızlığı", "silahla yaralama", "bıçakla yaralama" ve "tehtid" suçlarından adliyeye sevk edildi.

.
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2008 Cuma 14:21:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?