8
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

İki kişi bombayla yakalandı

Sultanbeyli'de polisten kaçan 2 şüphelinin elindeki poşetten, "boru tipi basınç etkili fitil ateşlemeli parça tesirli bomba" çıktı.

Olay, dün akşam saatlerinde Sultanbeyli Mehmet Akif Mahallesi Kuran Kursu Caddesi Şehit Erkan Karakaş sokak sonunda bulunan ormanlık arazide meydana geldi. Alınan bilgiye göre; Sultanbeyli İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, daha önce yapılan çalışma sonucunda alınan bilgi ile M.Ş.A (25) ve M.Y. (21) isimli şahısları durdurmak istedi. Ancak ormanlık alan içerisinde kaçmaya başlayan şahıslar, polis ekipleri tarafından kısa bir kovalama sonucunda yakalanarak gözaltına alındı. Bu sırada yapılan poşetteki aramalarsa ise 1 adet koli bandı, 1 adet keser ve siyah izole banda sarılmış vaziyette, yaklaşık uzunluğu 30 santimetre olan ucunda ise yeşil renkli bir ateşleme fitili bulunan cisim olduğu fark edildi. Bunun üzerine olay yerine gelen bomba imha uzmanları, yaptıkları incelemede poşetin içerisinde bulunan cismin "boru tipi basınç etkili fitil ateşlemeli parça tesirli bomba" olduğunu tespit etti. Olay yerinde yapılan incelemelerin ardından, yakalanan şahıslar gözaltına alınarak Sultanbeyli İlçe Emniyet Müdürlüğü Fatih Polis Merkezi'ne götürüldü. Daha sonra yakalanan iki kişi emniyetteki işlemlerinin ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından teslim alındı.

Öte yandan, şahısların hangi örgüt üyesi oldukları ve bombanın hangi amaçla ve nerede kullanacakları konusunda ise inceleme başlatıldı .Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

 

iha
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2012 Perşembe 17:37:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?