3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

İkinci kattan düşen kız ölümden döndü

Atatürk Havalimanı'nda yürüyen merdivenlerin bantlarının üzerine çıkan minik kız yürekleri ağızlara getirdi. 

Dengesini kaybederek yaklaşık 10 metre yükseklikten düşen kızı, durumu fark ederek aşağıda bekleyen bir çalışan kurtardı. Kahraman çalışanın kızı havada yakalama anı, güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.

Bir alışveriş merkezinde yaşanan 2 ayrı olayda, 16 yaşındaki Burak Hacıkasımoğlu'nun ve 3.5 yaşındaki Ayşenur'un yürüyen merdivenlerden düşerek hayatını kaybetmesinin ardından, Atatürk Havalimanı'nda yaşanan benzer bir olay da yürekleri ağızlara getirdi.

Edinilen bilgiye göre saat 10.30 sıralarında meydana gelen olayda, Tatar ailesi Atatürk Havalimanı Dış Hatlar geliş terminalinde yurt dışından gelecek yakınlarını beklerken, 9 yaşındaki kızları Tuba Nur Tatar, Dış Hatlar gidiş katına çıkan yürüyen merdivenlere bindi. Minik kız, başına gelebileceklerden habersiz yukarı çıkan merdivenin bandına çıktı.

Tuba Nur'u gören havalimanında turizm şirketinde çalışan Okan Esin (29), vakit kaybetmeden merdivenin altına geçti. Çevrede uyarı levhalarının bulunmaması dikkat çekerken, Esin bağırarak küçük kızı çıktığı yerden indirmeye çalıştı. Bu arada dengesini kaybeden Tuba Nur, banttan aşağı düştü.

Küçük kızın düşüş anı güvenlik kamerasına saniye saniye yansırken, merdivenin altında bekleyen Okan Esin, düşen çocuğu yakaladı. Yaklaşık 10 metreden düşen minik kız görevlinin dikkati sayesinde yara almadan kurtulurken, Okan Esin ise yaralandı. Belinde rahatsızlık oluşan Esin, ayakta yapılan tedavisinin ardından işinin başına dönerken, küçük kız ile ailesiyle birlikte karakola götürüldü. Havalimanındaki yolcular da olan biteni meraklı gözlerle izledi.

Görgü tanıkları olayın çocuğun bantların üzerinde yukarıya doğru yükseldiğini ve birden dengesini kaybederek düştüğünü, Okan Esin'in de altına girerek kurtardığını söyleyerek, "Bu olay öteki merdivenlerde olması halinde 3 kat aşağı düşer ve kurtulması imkansız hale gelebilirdi. Yetkililer tarafından merdiven çevrelerine uyarıcı yazı ve metro katına inen merdivenler arasına bir file gerilebilir. Bu daha büyük kazaları önler" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2008 Perşembe 13:42:34
Güncelleme :24 Nisan 2008 Perşembe 13:46:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?